logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.

Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Levné pneu pro Vaše auto.
Kvalitní kočárky Tako. Levné zájezdy, last-minute

Zobrazení otazníku místo Ť - ť

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Český a slovenský překlad
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 16 srpen 2005 10:15    Předmět: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Zdravím,
na mém fóru na adrese http://www.smart4phone.net/forum nelze psát Ť a ani ť . Vzdy se misto tohoobjeví otazník (?). Napr to muzete videt v kategoriich a sekci Paměťové karty a čtečky. Ani v nadpise a ani v popisu se to nezobrazi. Zkousle jsme jiné znaky a ty fungujou dobre. Vsechno krome Ťa ť Sad Jinakcestinujsem zkousel i v utf-8 i ve windows-1250 a porad to same...jinak dal jsem zpet 1250... poradite nekdo prosim? kdyztak muzu vytvorit ucet s adminem pokud to bude potreba.

Diky vsem za rady.
fisco@volny.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 16:45    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Fisco napsal:
Zdravím,
na mém fóru na adrese http://www.smart4phone.net/forum nelze psát Ť a ani ť . Vzdy se misto tohoobjeví otazník (?). Napr to muzete videt v kategoriich a sekci Paměťové karty a čtečky. Ani v nadpise a ani v popisu se to nezobrazi. Zkousle jsme jiné znaky a ty fungujou dobre. Vsechno krome Ťa ť Sad Jinakcestinujsem zkousel i v utf-8 i ve windows-1250 a porad to same...jinak dal jsem zpet 1250... poradite nekdo prosim? kdyztak muzu vytvorit ucet s adminem pokud to bude potreba.

Diky vsem za rady.
fisco@volny.cz
Co třeba špatný font? Nejde to i ostatním?
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 16:47    Předmět: Citovat

No spatny font? tam jdou menit fonty? no nedela to jenom me, ale i ostatnim uzivatelum..... Crying or Very sad vubec nevim co s tim mam delat....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 16:52    Předmět: Citovat

Nejde, nejde. Zkus použít UTF-8 a http://www.phpbbcz.com/viewtopic.php?p=14968#14968
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 16:53    Předmět: Citovat

drake127 napsal:
Nejde, nejde. Zkus použít UTF-8 a http://www.phpbbcz.com/viewtopic.php?p=14968#14968


TO jsem take zkousel a nic Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 16:57    Předmět: Citovat

Fisco napsal:
drake127 napsal:
Nejde, nejde. Zkus použít UTF-8 a http://www.phpbbcz.com/viewtopic.php?p=14968#14968

TO jsem take zkousel a nic Sad
To není možný. To bys musel mít nějakej problém s DB. Oprav a optimalizuj tabulky, podívej se na kódování a verzi MySQL, PHp.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:02    Předmět: Citovat

No ja nejsem v tomhle zrovna moc zkusenej...v phpmyadminovi je u polozek napsano UTF8
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:05    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

A proč mi to teď jde?
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:05    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Tak tedka jsem to zkusil znova s tim UTF-8 co si psal ze se ma zamenit ten kod vybrany to dopadlo jeste hur, rohodilo to kompletne cestinu (ale s tim sem pocital) a kdyz jsem to chtel opravit tak ten nadpis skoncil pred prvnim diakriticky mznamenkem Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:07    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Češtinu ti to rozhodilo proto, že je napsaná v jiném kódování než UTF-8. Když jsem poslal novej příspěvek v sekci další, tak už to jde.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:08    Předmět: Citovat

No a jeste to taky rohodilo uplne MKportal ktery je na tomto postaveny :/(
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:08    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

drake127 napsal:
Češtinu ti to rozhodilo proto, že je napsaná v jiném kódování než UTF-8. Když jsem poslal novej příspěvek v sekci další, tak už to jde.

Jo tojsem pochopil, ale sel jsem do administrace a chtel to zmenit a neslo to Sad tedy slo, ale jak sem psal u prvniho dikritickeho znamenka se to seklo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:13    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Tedka sem se dival do otoh PHPMyAdmina a tam je napsano: Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) - nepujde ot kdyztak nejak zmenit na Windows-1250 ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:13    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Zajímavý, o MPoratlu nic nevím. Nevím ,co všechno jsi udělal, ale pokud ti běží alespoň MySQL 4, tak není možný, že by ti to nefungovalo. Toto je můj postup. Na FTP dáš připravené fórum s češtinou a pozměněnou mysql4.php; nainstaluješ fórum. Když to půjde, zkusíš obnovit ze zálohy starou databázi, kterou převedeš do UTF-8.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:14    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Fisco napsal:
Tedka sem se dival do otoh PHPMyAdmina a tam je napsano: Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) - nepujde ot kdyztak nejak zmenit na Windows-1250 ?
Otázka je, jeslti je to znaková sada spojení nebo celé databáze. Pokud nemáš administrátorská práva k databázi, tak nevím, jeslti jde zjistit v jakém kódování právě běží.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:16    Předmět: Citovat

Aha, takze kdyz to po instalaci obnovim tak by se to melo prevest samo do toho jineho kodovani nebo je na to nejaky nastroj, nebo prepsat ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:17    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Zda-li je libo, necham nahlednout do PHPMyADmina...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:19    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Uz se s tim trapim pekne dluho stale nic Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fisco
Nováček
Nováček


Založen: 16.8.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 17:21    Předmět: Re: Zobrazení otazníku místo Ť - ť Citovat

Znakovou sadu k pripojeni k MySQL muzu menit...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 24 srpen 2005 18:12    Předmět: Citovat

Fisco napsal:
Aha, takze kdyz to po instalaci obnovim tak by se to melo prevest samo do toho jineho kodovani nebo je na to nejaky nastroj, nebo prepsat ?
Raději bych to převedl sám do UTF-8 pomocí nějakého přehrávače. jde alespoň čisté forum.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Český a slovenský překlad Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
šřa