logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.

Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Levné pneu pro Vaše auto.
Kvalitní kočárky Tako. Levné zájezdy, last-minute

tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
the.turion
Účastník
Účastník


Založen: 3.7.2005
Příspěvky: 34
Bydliště: localhost

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2005 22:17    Předmět: tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni Citovat

1) da sa nejakym sposobom prinutit aby na jednom kompe pod jednym OS bezaly naraz tri MySQL databazi na defaultnom porte? by som chcel verzie 4.0, 4.1 a najnovsiu 3.x [neviem presne cislo]. je to mozne?
2) na akych portoch bezia MySQL databazi? su rozne porty pri 3.x, 4.0 a 4.1?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2005 22:32    Předmět: Re: tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni Citovat

the.turion napsal:
1) da sa nejakym sposobom prinutit aby na jednom kompe pod jednym OS bezaly naraz tri MySQL databazi na defaultnom porte? by som chcel verzie 4.0, 4.1 a najnovsiu 3.x [neviem presne cislo]. je to mozne?
2) na akych portoch bezia MySQL databazi? su rozne porty pri 3.x, 4.0 a 4.1?
Sice jsem to nikdy nezkoušel, ale mohly by běžet vedle sebe, ale v žádném řípadě ne na jednom portu. Výchozí port pro MySQL4 je 3306 a myslím, že se nemění.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hojko
Profesionál
Profesionál


Založen: 25.2.2005
Příspěvky: 671
Bydliště: New Zeland

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2005 22:53    Předmět: Citovat

Porty si mozes zmenit ked chces, takze by to problem nemal byt. Avsak nechapem vyznam tejto tvojej hluposti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2005 23:05    Předmět: Citovat

hojko napsal:
Porty si mozes zmenit ked chces, takze by to problem nemal byt. Avsak nechapem vyznam tejto tvojej hluposti.
Testování výkonu?
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
the.turion
Účastník
Účastník


Založen: 3.7.2005
Příspěvky: 34
Bydliště: localhost

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2005 08:26    Předmět: Citovat

ma len tak napadlo, bo pri vytvarani nejakej webovej aplikacie ktora by mala bezat na viacerych verziach MySQL servera...
takze keby som chcel mat naraz aktivne tak im musim pomenit porty a keby som chcel aby bezali na jednom porte tak moze bezat len jedna a musim prepinat, co? Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
drake127
Profesionál
Profesionál


Založen: 30.5.2005
Příspěvky: 501
Bydliště: Jihlava, Czech Republic

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2005 09:51    Předmět: Citovat

the.turion napsal:
ma len tak napadlo, bo pri vytvarani nejakej webovej aplikacie ktora by mala bezat na viacerych verziach MySQL servera...
takze keby som chcel mat naraz aktivne tak im musim pomenit porty a keby som chcel aby bezali na jednom porte tak moze bezat len jedna a musim prepinat, co? Sad
A máš k takové věci nějaký důvod? Pokud nemáš svůj vlastní server, težko nějaký webhosting přesvědčíš, aby si na server umístil tři verze jedné databáze.
_________________
Žralok, který štěká, nekouše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
admin
Administrátor
Administrátor


Založen: 17.5.2002
Příspěvky: 699
Bydliště: Olomoucký kraj

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2005 12:02    Předmět: Re: tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni Citovat

Já mam doma 4.0 a 4.1 současně každou na jiným portě a to z testovacích důvodů abych scripty odzkoušel jak budou chodit na obou databázích a abych mohl odladit přechod starších scriptíků na novější mysql 4.1. Některé hostingy totiž již používají mysql 4.1 a pak většina 4.0 přecijenom jsou trochu víc funkčně odlišné tak je potřeba aby stránky při upgrade serveru na 4.1 chodili i nadále.
Zkouším se ddohodnout se webhosterem aby též spustil na jiném portu 4.1 aby kdo chce z klientů ji mohl používat už nyní , protože má dost výhod.

_________________
:: Official phpbb CZ team ::
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
the.turion
Účastník
Účastník


Založen: 3.7.2005
Příspěvky: 34
Bydliště: localhost

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2005 12:36    Předmět: QL Citovat

ake vyhody ma 4.1 oproti 4.0?
nevie niekto na ktorom porte bezi PostreSQL server?
...
jednodycho chcem spravit nejaku php vec ktora bude bezat na viacerych verziach mysql... ale ako vydim bud budem musiet pomenit portyalebo vypinat a zapinat sluzby Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
admin
Administrátor
Administrátor


Založen: 17.5.2002
Příspěvky: 699
Bydliště: Olomoucký kraj

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2005 20:17    Předmět: Re: tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni Citovat

proč proboha tak složitě, co ti proboha brání používat dvě mysql každý na jiným portu, vždyť je úplně ukradený na kterým portu běží, zadáš to při připojení k serveru a je to.
mysql_connect('localhost:3306', 'jmeno', 'heslo')
mysql_connect('localhost:3307', 'jmeno', 'heslo')

hlavní výhodou 4.1 je, že zde funguje český třídění, protože pokud máš web v CP1250 a tvůj webhoster má nastaveno třídění v mysql dle ISO-8859 tak si víš kde ....
Ukládání dat probíhá výhradně v UTF8 kódování a do databáze posíláš data a přijímáš v kódování jaký si zvolíš

_________________
:: Official phpbb CZ team ::
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
the.turion
Účastník
Účastník


Založen: 3.7.2005
Příspěvky: 34
Bydliště: localhost

PříspěvekZaslal: 21 srpen 2005 21:41    Předmět: Re: tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni Citovat

Azu napsal:
proč proboha tak složitě, co ti proboha brání používat dvě mysql každý na jiným portu, vždyť je úplně ukradený na kterým portu běží, zadáš to při připojení k serveru a je to.
mysql_connect('localhost:3306', 'jmeno', 'heslo')
mysql_connect('localhost:3307', 'jmeno', 'heslo')

hlavní výhodou 4.1 je, že zde funguje český třídění, protože pokud máš web v CP1250 a tvůj webhoster má nastaveno třídění v mysql dle ISO-8859 tak si víš kde ....
Ukládání dat probíhá výhradně v UTF8 kódování a do databáze posíláš data a přijímáš v kódování jaký si zvolíš

to ma nenapadlo ze adresa:port... mam sa ucit 4.0 alebo 4.1?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hojko
Profesionál
Profesionál


Založen: 25.2.2005
Příspěvky: 671
Bydliště: New Zeland

PříspěvekZaslal: 31 srpen 2005 23:12    Předmět: Re: tri aktivne kusy MySQL na jednej bedni Citovat

the.turion napsal:
to ma nenapadlo ze adresa:port... mam sa ucit 4.0 alebo 4.1?
ROFL, tam nie je rozdiel ako medzi Pascalom a Delphi Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
šřa