| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dorful Účastník

|
Zaslal: 29 březen 2006 11:04 Předmět: Smajlíky x smajlíci |
|
|
| Jde mi jen o tvar slova. Máte někdo nějaký důvod, proč tak nebo tak? Myslel jsem, že je to m. živ. podobně jako sněhulák/sněhuláci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Kvalitní notebooky,
spolehlivé dřevostavby,
útulné domy,
výhodné
sázkové kanceláře
Apartment in Prague - accommodation in Prag,
prague
apartments, Super finance, levné ubytování
|
 |
drake127 Profesionál

Založen: 30.5.2005 Příspěvky: 500 Bydliště: Jihlava, Czech Republic
|
Zaslal: 29 březen 2006 13:13 Předmět: |
|
|
| Martin Prošek, Ústav pro jazyk český AV ČR napsal: | | Slovník neologismů Nová slova v češtině u výrazu "smajlík" počítá s kolísáním. Chápání životnosti/neživotnosti tohoto výrazu většinou závisí na kontextu. V odborném stylu se dá očekávat spíše neživotné chápání: "smajlíky jsou typickým znakem elektronické komunikace", naopak v neformální komunikaci bych kvůli expresivitě počítal spíše s životnými koncovkami "noví smajlíci se mi moc líbí". |
_________________ Žralok, který štěká, nekouše. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dorful Účastník

|
Zaslal: 29 březen 2006 13:45 Předmět: |
|
|
| drake127 napsal: | | Martin Prošek, Ústav pro jazyk český AV ČR napsal: | | Slovník neologismů Nová slova v češtině u výrazu "smajlík" počítá s kolísáním. Chápání životnosti/neživotnosti tohoto výrazu většinou závisí na kontextu. V odborném stylu se dá očekávat spíše neživotné chápání: "smajlíky jsou typickým znakem elektronické komunikace", naopak v neformální komunikaci bych kvůli expresivitě počítal spíše s životnými koncovkami "noví smajlíci se mi moc líbí". |
|
Díky, právě jsem obdržel shodnou odpověď od tamtéž.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
drake127 Profesionál

Založen: 30.5.2005 Příspěvky: 500 Bydliště: Jihlava, Czech Republic
|
Zaslal: 29 březen 2006 15:22 Předmět: Re: Smajlíky x smajlíci |
|
|
jj, na ujč jsou šikovní chlapíci. Ti vždycky vyštrachaj nějakou pěknou odpověď. Naposledy jsme řešili co je zač nějaká deva a on to byl ten déva. _________________ Žralok, který štěká, nekouše. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dorful Účastník

|
Zaslal: 29 březen 2006 17:55 Předmět: Re: Smajlíky x smajlíci |
|
|
| drake127 napsal: | | jj, na ujč jsou šikovní chlapíci. Ti vždycky vyštrachaj nějakou pěknou odpověď. Naposledy jsme řešili co je zač nějaká deva a on to byl ten déva. |
Jsem netušl, že taková služba existuje a dokonce že odpovídá tak rychle. hlavní je, že "smajlíky" je správně. _________________ .
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|