logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.

Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Levné pneu pro Vaše auto.
Kvalitní kočárky Tako. Levné zájezdy, last-minute

!! Rady a triky pro chod a úpravu phpBB2 plus 1.52 !!
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 19 červen 2005 10:06    Předmět: !! Rady a triky pro chod a úpravu phpBB2 plus 1.52 !! Citovat

Rád bych se podělil o zkušenosti s tímto portálem. Tento "návod" berte jako rady pro ty, co si taky neví rady a bloudíc po internetu hledají odpovědi na záhady.

Měl jsem malé fórum na kraji města a zachtělo se mi nového portálu, lepšího, dokonalejšího, všestrannějšího, prostě takového, do kterého bych mohl začlenit můj celý web. Našel jsem dokonalé řešení, které se jmenuje
phpBB2 plus 1.52!
Je to klasické fórum od phpBB, ale je vylepšeno a obohaceno o 89 módů a hacků. Je tam prakticky vše a fórum se rozrostlo o velmi užitečné módy jako je například Attachment mód (pro vkládání souborů), Album mód (galerie fotografií) nebo Smartors Portal (webový portál).

Zde si ho můžete stáhnout: phpBB2 Plus 1.52 Full Package (obsahuje fórum phpBB2 2.0.16

Zde je do něj čeština: lang_czech

Takto jsem postupoval i já. Měl jsem stáhnuté plusko a nainstaloval jsem ho bez potíží na nový web. Všechno šlo hladce. Fungovalo bezvadně, všechno oukej. Ale teď přišlo to, s čím jsem se s kamarádem babral několik dní. OBNOVA DATABÁZE!

"Neměl by to být problém přeci", řekl jsem si. Plusko je postavené na phpBB2 2.0.15, což je stejná verze jako to mé staré. Vytvořil jsem si tedy zálohu a zkoušel jí obnovit. Ale NIC. ERROR.

kód:
error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1065 Query was empty

‹ 

Line : 980
File : admin_db_utilities.php


Nakonec jsem zjistil, že databáze nikdy obnovit nepůjde, protože tabulky v databázi pluska mají jinou strukturu, tudíž jsou nekompatibilní. No, už jsem viděl jak ztratím přes 2000 příspěvků...
Ale bojovali jsme tvrdě. Zkoušeli jsme mnoho různých fíglů a možností, jak databázi vyexportovat a jak jí zase obnovit. Ani přes phpmyadmina to nešlo, ani s různými nastavení exportu.
Tak jsme vymysleli složitý, leč slibně vypadající způsob, který se stal být řešením. TAKŽE:

1. Na FTP nahrát ještě jedno fórum phpBB2 2.0.15 - Testovací fórum
2. Do něj obnovit databázi ze starého fóra phpBB2 2.0.15 (tady to půjde, jde o naprosto stejné fóra a verze).
3. Poté toto Testovací fórum s obnovenou databází upgradovat na phpBB2 plus 1.52 (update je v originál packu "update_phpbb_208_to_plus_152.php")
4. A tady už máte upgradované fórum na plusko, ale i s obnovenou databází ze starého fóra.

Jediné co se pokazilo byla diakritika. Všechny příspěvky místo š,ž mají paznaky. Jinak upgrade funguje parádně a databáze také.

Jinak plusko velmi doporučuji. Je to opravdu vymakaný portál, s kterým se dá dělat mnoho věcí.

Výsledek a mé dílo si můžete prohlédnou zde: www.akvamalawi.com

_________________
http://www.akvamalawi.com/
Akvaristický portál zaměřený na chov afrických endemických cichlid!


Naposledy upravil Martin Novák dne 03 červenec 2005 16:25, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 23 červen 2005 17:49    Předmět: Citovat

Návod na upgrade z verze phpBB 2.0.8/2.0.9/2.0.10/2.0.11/2.0.12/2.0.15 na phpBB2 plus 1.52

1. If you are already using Mods in your Forums that required Database Changes you may have problems installing this version. The included Database Update tool only creates fresh tables for the Mods and does NOT update any existing MODs you are using to the latest version. So what does that mean ? If you are running a phpBB 2.0.12 with for example Attachment Mod 2.3.10 or Lower you first have to update your Database to the Attachment Mod 2.3.11 that is included in phpBB2 plus. Check the Mods List at the beginning of this readme file for information on the versions that are used in phpBB2 plus. If you have no Mods in your Forum that required Databse Changed just ignore this and go on.

Ak ste niekedy pouzili Mod vo fore, ktory vyzadoval zmeny v databaze mozu sa vyskytnut problemy pri instalacii tejto verzie. Pridany Updatovaci nastroj databaze vytvori len nove tabulky pre Mody ale neupdatuje ani jeden existujuci Mod ktory bol pouzity v poslednej verzii. Co to teda znamena ? Ak mate phpBB 2.0.12 s napr. Attachment Mod 2.3.10 alebo nizsim najskor musite updatnut staru databazu na Attechment Mod 2.3.11, ktory obsahuje prave phpBB2 plus. Skontrolujte najskor zoznam Modov v readme subore, ktore podporuje phpBB2 plus. Ak ste nepouzili ziadny Mod vo fore tak tento bod 1 ignorujte

2. Backup all your Data ! All Files from your FTP and also your SQL Database ! Don't cry if something goes wrong and you have no Backup !

Zazalohujte si vsetky data! Vsetky subory z vasej FTP a tiez aj s SQL databazy! Neplacte ak nieco pojde zle a vy nemate zalohu !

3. You will need the Data of the following directorys later in the new Forum so please BACKUP them : images/avatars, images/smiles, files, images/avatars/gallery !!!

Budete potrebovat data z nasledujucich adresarov v novom fore preto si ich prosim zazalohujte : : images/avatars, images/smiles, files, images/avatars/gallery !!!

4. Unzip the phpBB2 plus zipfile to a directory on your local harddisk

Rozpakujte phpBB2 plus zipsubor do adresare na vasom lokalnom harddisku

5. Upload only the File update/update_phpbb_208_to_plus_152.php to your existing phpBB2 Directory on the webserver, do NOT COPY THE OTHER FILES !!!!

Preneste len subor update/update_phpbb_208_to_plus_152.php do vasho existujuceho phpBB2 adresara na webservery, NEKOPIRUJTE OSTATNE SUBORY !!!

6. Login to your Forum as Administrator

Prihlaste sa do fora ako admin

7. Now open the File you uploadet before in your browser (http://your.forums.com/phpBB2/update_phpbb_208_to_plus_152.php)

Teraz otvorte subor co ste preniesli vo vasom web prehladaci
(http://your.forums.com/phpBB2/update_phpbb_208_to_plus_152.php)


8. You should see that additional tables are created now (Added/Updated)

Mali by ste vidiet, ze dalsie tabulky sa prave vytvaraju (Pridavaju/Upravuju)

9. Download the file config.php from your existing phpBB2 Forum and put it in a secure place (You need it later !)

Stiahnite si subor config.php z vasho existujuceho phpBB2 fora a odlozte si ho na bezpecne miesto (budete ho potrebovat neskor!)

10. If you used the attachment mod before you should backup your /files directory now. Also backup the users avatar directory which is images/avatars to use them later again.

Ak ste predtym pouzili attachment Mod mali by ste teraz zalohovat vas /files adresar. Tiez zazalohujte avatar adresar uzivatelov. Ktory je na adrese images/avatars lebo ho budete pouzivat neskor

11. Did you already Backup your old Data ? If not, now it's the last chance to do it !

Uz ste si zalohovali data. Ak nie mate teraz poslednu sancu !

12. Delete all Files of your old forums now (If you have own templates, images or graphics backup them first)

Teraz zmazte vsetky subora vasho stareho fora (Ak mate vlastne sablony, obrazky alebo grafiku najskor ich zazalohujte)

13. Copy all Files from the phpBB2 directory of the phpBB2 plus 1.52 package to your Webserver (including directory structure)


Skopirujte vsetky subory z phpBB2 adresara balicku phpBB2 plus 1.52 na vas webserver (vratane struktury adresarov)

14. Copy the file config.php that you backup'd before to your phpBB2 Dir on the Webserver (overwrite the one that exists)

Skopirujte subor config.php, ktory ste si zazalohovali predtym do adresara phpBB2 na Webserveri (prepiste existujuci subor)

15. Delete or rename the directory /install

Zmazte alebo premenujte adresar /install

16. Change Permissions (CHMOD) to 777 on the directorys /files, /cache, album_mod/upload, album_mod/upload/cache, images/avatars, /pafiledb/cache, /pafiledb/cache/templates and pafiledb/uploads

Zmente opravnenie (CHMOD) na 777 pre adresare /files, /cache, album_mod/upload, album_mod/upload/cache, images/avatars, /pafiledb/cache, /pafiledb/cache/templates and pafiledb/uploads

17. Change Permissions for the files includes/def_icons.php, def_themes.php, def_tree.php and def_words.php CHMOD to 666

Zmente opravnenia pre subory includes/def_icons.php, def_themes.php, def_tree.php and def_words.php CHMOD tna 666

18. Upload the "old" avatars and maybe files directory to your new Forum

Upgradnite „stare“ avatars a mozno aj adresar suborov na novom fore

19. Use the new Forum Wink

Pouzite nove forum

Přeložil: Lgaspo


Naposledy upravil Martin Novák dne 03 červenec 2005 16:22, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2005 15:54    Předmět: Jak upravit navigační menu v phpBB2 plus 1.52 Citovat

Jak upravit navigační menu v phpBB2 plus 1.52

Menu tohoto portálu je napsané v souboru portal_body.tpl (.../phpBB2/templates/Vas_vzhled/portal_body.tpl). Soubor otevřete a editujte.

Konkrétně ho najdete hned na začátku souboru. Začíná kódem:
kód:
<th>{L_BOARD_NAVIGATION}</th>


Takto vypadá originál odkaz v menu:
* Portál
kód:
<img src="templates/fisubsilversh/images/arrow.gif" alt="{L_HOME}">&nbsp<a href="{U_PORTAL}">{L_HOME}</a><br />


Jestliže tedy chcete přidat další položky (odkazy) do menu (např. články, postřehy, aj.), tak mezi zvolené originál položky vložte tento kód:
kód:
<img src="templates/fisubsilversh/images/arrow.gif" alt="Popis_Odkazu">&nbsp<a href="http://www.URL_na_soubor">Název odkazu</a><br


Pod "URL_na_soubor" vložte URL stránky, kterou chcete extra do portálu vložit nebo stránku založte na fóru a pak uveďte link do fóra.

Upravene menu si můžete prohlédnout zde: http://www.akvamalawi.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2005 16:04    Předmět: Jak upravit hlavičku portálu phpBB2 plus 1.52 Citovat

Jak upravit hlavičku portálu phpBB2 plus 1.52

Hlavička portálu a fóra se nachází v souboru overall_header.tpl (...phpBB2/templates/Vas_vzhled/overall_header.tpl).

Soubor je krátký, čili se v něm bude snadno orientovat.

Zde najdete menu hlavičky
kód:
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
<tr>
<td align="center" class="topnav">&nbsp;
<a href="{U_FAQ}">{L_FAQ}</a>
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_SEARCH}">{L_SEARCH}</a>
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_PREFERENCES}">{L_PREFERENCES}</a>
<!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_BOOKMARKS}">{L_BOOKMARKS}</a>
&nbsp; •&nbsp;
<a href="{U_SEARCH_NEW}">{L_SEARCH_NEW2}</a>
<!-- END switch_user_logged_in -->
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_GROUP_CP}">{L_USERGROUPS}</a>
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a>
<!-- END switch_user_logged_out -->
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_PROFILE}">{L_PROFILE}</a>
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>
&nbsp;•&nbsp;
<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}">{L_LOGIN_LOGOUT}</a></td>
</tr>
</table>


Tento kód:
kód:
&nbsp;•&nbsp;
znamená červenou oddělovací tečku.
Tento kód:
kód:
<a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>
znamená odkaz v hlavičce.

Jestliže tedy chcete upravit menu v hlavičce, postupujte stejně jako při úpravě Navigačního menu portálu.

Dále se zde nachází Grafické bannery
Původně jsou tři a každý odkazuje na určitou stránku (portál, fórum).

Takto vypadá originál kód bannerů:
kód:
<table class="topbkg" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
<tr>
<td><a href="{U_INDEX}"><img src="templates/fisubsilversh/images/phpbb2_logo.jpg" border="0" alt="{L_INDEX}" title="{L_INDEX}" width="240" height="110" /></a></td>
<td align="center" width="100%">{BANNER_0_IMG}</td><td><a href="{U_PORTAL}"><img src="templates/fisubsilversh/images/phpbb2_logor.jpg" border="0" alt="{L_HOME}" title="{L_HOME}" width="140" height="110" /></a></td>
</tr>
</table>


Pokud chcete bannery změnit, zrušit odkazy a nahradit to celé třeba jedním bennerem, či už logem webu, tak tento celý originál kód nahraďte tímto kódem:
kód:
<table class="topbkg" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
<tr>
<td align="center"><img src="templates/fisubsilversh/images/vaše_logo.jpg" border="0" alt="logo" title="logo" width="délka (989)" height="výška (110)" /></a></td>
</tr>
</table>


Doporučuji dodržet maximální délku 989pix, protože je-li logo delší narušuje to rozměry celého portálu.

_________________
http://www.akvamalawi.com/
Akvaristický portál zaměřený na chov afrických endemických cichlid!


Naposledy upravil Martin Novák dne 03 červenec 2005 16:17, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2005 16:17    Předmět: Jak upravit patičku portálu phpBB2 plus 1.52 Citovat

Jak upravit patičku portálu phpBB2 plus 1.52

V patičce portlá a fóra se nachází informace o autorovi portálu, autorská práva, módy a zásluhy. Jestliže chcete přidat i svá autorská práva, jméno autora či webmastera, atd. postupujte takto.

Soubor, kde se nachází patička portálu se jmenuje overall_footer.tpl (...phpBB2/templates/Vas_vzhled/overall_footer.tpl).

Je také krátký, tudíž se v něm budete orientovat.
Takto vypadá kód panelu patičky:
kód:
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
<tr>
<td align="center" class="topnav">Powered by <a href="http://www.phpbb2.de/" target="_phpbb">phpBB2 Plus</a> <a href="http://www.phpbb3.de" target="_blank">{PLUS_VERSION}</a> and <a href="http://www.kostenloses-forum.tk/" target="_phpbb">Kostenloses Forum</a> based on <a href="http://www.phpbb.com/" target="_phpbb">phpBB</a>
&copy; 2001, 2005 phpBB Group :: <a href="http://www.forumimages.com/" target="_blank">FI Theme</a> :: <a href="{U_CREDITS}">{L_CREDITS}</a></td>
</table>


Jestliže chcete pod tyto informace umístit další proužek autorských práv a náležitostí, tak vložte pod tento originál kód toto:
kód:
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
<tr>
<td align="center" class="topnav">Webmaster: <a href="mailto:webmaster@vas_mail.cz">Vaše Jméno</a>, Copyright © 2005 - <a href="www.vaše_doména.cz">Název domény</a>, autorská práva vyhrazena</a></td>
</tr>
</table>

_________________
http://www.akvamalawi.com/
Akvaristický portál zaměřený na chov afrických endemických cichlid!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 03 červenec 2005 16:37    Předmět: Citovat

Jak upravit panel s odkazy na úvodní stránce portálu v levé části

Jedná se o malý panel v levé části portálu, který původně obsahuje odkazy na autory portálu a další. Celkem 4 malé bannery o rozměru 88x31pix.

Tento malý panel se nachází v souboru portal_body.tpl (...phpBB2/templates/Vas_vzhled/portal_body.tpl)

Panel se v souboru nachází přibližně uprostřed a jeho originál kód vypadá takto:
kód:
<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<th>{L_LINKS}</th>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center">{BANNER_16_IMG}<br /><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /><br />{BANNER_17_IMG}<br /><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /><br />{BANNER_18_IMG}<br /><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /><br />{BANNER_19_IMG}<br /><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td>
<tr>
<td align="center" class="row2"><span class="gensmall">ezPortal by <a href="http://smartor.is-root.com/" target="_blank">Smartor</a></span></td>
</tr>
</table>


Celý "table" musíte zachovat jen nahraďte odkazny na jednotlivé BANNER_16-19_IMG tímto kódem:
kód:
<a href="URL_na_nový_link" target="_blank"><img border="0" src="http://www.cesta_k_banneru_88x31.gif" width="88" height="31"></a></b>
<p>


Do tohoto panelu pak můžete umístit libovolné množství bannerů nebo pouze vymazat ty původní a nahradit je několika důležitými bannery.

_________________
http://www.akvamalawi.com/
Akvaristický portál zaměřený na chov afrických endemických cichlid!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 11 červenec 2005 22:47    Předmět: Jak vložit novou tabulku na portál? Citovat

Jak vložit novou tabulku na portál?

Chcete-li na úvodní stránce portálu mít vlastní - novou tabulku v levé či pravé části, tak stačí editovat soubor portal_body.tpl (...phpBB2/templates/Vas_vzhled/portal_body.tpl)

Nejprve je vhodné se v tomto souboru trochu zorientovat. portal_body.tpl začíná "Navigační nabídkou", která je vlevo nahoře. Poté následuje "Panel pro rychlé hledání", atd. V podstatě je kód řazený stejně jako jsou jednotlivé tabulky na fóru. Je to jednoduché. Podle toho, kde chcete mít svou novou tabulku, vložte tento kód mezi požadované již napsané tabulky v souboru.

kód:
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="tbl"><tr><td class="tbll"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td><td class="tblbot"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td><td class="tblr"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td></tr></table>
<br />
<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<th>ZDE nadpis, který se zobrazí v modré hlavičce tabulky</th>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center"
<tr>
<p class="gensmall">zde může být malými písmeny text</p>
<tr>
<td class="row1" align="center" height="75"><span class="gen"><a href="http://www.třeba_odkaz.htm" ><img border="0" src="http://www.třeba_obrázek.jpg" width="100" height="75"></a></b></span></td>
</tr>
<tr>
<td align="center" class="row2"><span class="gensmall">ZDE text v patičce tabulky <a href="http://www.a její případný odkaz.php">Popis odkazu</a></span></td>
</tr>
</td>
</table>

_________________
http://www.akvamalawi.com/
Akvaristický portál zaměřený na chov afrických endemických cichlid!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
T-Rex
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 15.6.2005
Příspěvky: 203

PříspěvekZaslal: 11 červenec 2005 23:40    Předmět: Citovat

Ja by som len chcel pre ľudí, ktorí sa vôbec nevyznajú v HTML mierne opraviť kód Martina Nováka, ktorý kód začal tabuľkou s tieňom. To by po vložení do stránky urobilo dosť nevzhľadnú tabuľku. Správne by to malo byť takto:

kód:

<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<th>ZDE nadpis, který se zobrazí v modré hlavičce tabulky</th>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center"
<tr>
<p class="gensmall">zde může být malými písmeny text</p>
<tr>
<td class="row1" align="center" height="75"><span class="gen"><a href="http://www.třeba_odkaz.htm" ><img border="0" src="http://www.třeba_obrázek.jpg" width="100" height="75"></a></b></span></td>
</tr>
<tr>
<td align="center" class="row2"><span class="gensmall">ZDE text v patičce tabulky <a href="http://www.a její případný odkaz.php">Popis odkazu</a></span></td>
</tr>
</td>
</table>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="tbl"><tr><td class="tbll"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td><td class="tblbot"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td><td class="tblr"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td></tr></table>
<br />
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin Novák
Profesionál
Profesionál


Založen: 20.3.2005
Příspěvky: 268

PříspěvekZaslal: 12 červenec 2005 00:08    Předmět: Citovat

No nevím...akorát si přehodil toto:
kód:
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="tbl"><tr><td class="tbll"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td><td class="tblbot"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td><td class="tblr"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="8" height="4" /></td></tr></table>
<br />

ze začátku kódu na konec. Když jsem to zkusil, tak mi to zarovnalo (nalepilo) tabulku k té horní a stín tabulky zůstal o řádek níže, čili to udělal nevzhlednou tabulku. Ten můj kód mi funguje správně a v pořádku: http://www.akvamalawi.com/phpBB/portal.php - je to ta tabulka s nadpisem Nejlépe hodnocená nádrž

_________________
http://www.akvamalawi.com/
Akvaristický portál zaměřený na chov afrických endemických cichlid!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jaro
Nováček
Nováček


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 09:11    Předmět: Pomoc... Citovat

Vidim ze do phpbb plus sa rozumiete a preto by som sa Vas chcel opytat Ako je mozne ze po prevedeni vsetkych krokov aj x-krat vela, mi nefunguje...
Problem je ze pri zadani adresy sa objavi iba biela stranka... Proste akokeby php skript ani nefungoval... Proste nic sa nevlozi... Pomohli by ste mi please... Inak forum ma byt fresh install...
Spravil som kroky : vyplnil udaje, zmenil permisie, premenoval install a pouzil forum Mad ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
T-Rex
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 15.6.2005
Příspěvky: 203

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 09:18    Předmět: Re: Pomoc... Citovat

Jaro napsal:
Vidim ze do phpbb plus sa rozumiete a preto by som sa Vas chcel opytat Ako je mozne ze po prevedeni vsetkych krokov aj x-krat vela, mi nefunguje...
Problem je ze pri zadani adresy sa objavi iba biela stranka... Proste akokeby php skript ani nefungoval... Proste nic sa nevlozi... Pomohli by ste mi please... Inak forum ma byt fresh install...
Spravil som kroky : vyplnil udaje, zmenil permisie, premenoval install a pouzil forum Mad ....


Mal si napísať, kde máš hosting. Možno tvoj hosting nepodporuje php alebo MySql. Napíš, potom budeme múdrejší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaro
Nováček
Nováček


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 10:24    Předmět: help Citovat

Hosting mam na www.host.sk ... Mam tam PHP aj MySQL databazu.. Pozeral som aj cez phpmyadmin do db a tabulky si forum pocas instalacie vytvorilo... Inak ak by ste cely pozriet co to robi tak http://svkforum.host.sk .... Predtym som tam mal rozbehnute phpbb2 vo v2.0.17 ... Takze tak...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
T-Rex
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 15.6.2005
Příspěvky: 203

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 10:41    Předmět: Re: help Citovat

Jaro napsal:
Hosting mam na www.host.sk ... Mam tam PHP aj MySQL databazu.. Pozeral som aj cez phpmyadmin do db a tabulky si forum pocas instalacie vytvorilo... Inak ak by ste cely pozriet co to robi tak http://svkforum.host.sk .... Predtym som tam mal rozbehnute phpbb2 vo v2.0.17 ... Takze tak...


No je pravda, že phpBB plus je značne odlišné od obyčajného phpBB ale nie je žiadny dôvod aby sa kôli tomu nedalo nainštalovať. Ten tvoj problém vyzerá byť, že si možno zabudol nahrať na FTP nejaký súbor. Možno index.php. Dobre si to všetko skontroluj. Ak tam všetko nahraté máš, tak skús zmazať cez phpMyAdmin tabulky a všetko nainštalovať odznova.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaro
Nováček
Nováček


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 10:45    Předmět: help Citovat

No index.php tam mam a skusal som to uz mnoho krat ale dobre skusim este raz... Dakujem aspon za ochotu riesit moj problem...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaro
Nováček
Nováček


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 11:17    Předmět: help Citovat

Skusil som znova a nejde.... Sad
A nejde ani ked si hodim hocico ine.. Napr: www.bla.sk/login.php --proste nic! Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaro
Nováček
Nováček


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 28 červenec 2005 12:44    Předmět: Takze... Citovat

Oznam pre vsetkych...: Vyssie spominany problem sa tyka asi iba hostingu na http://www.host.sk ... Totiz napr: na http://www.profitux.cz to fici vyyyborne... Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cartmann
Nováček
Nováček


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 02 srpen 2005 11:20    Předmět: Citovat

to neni problem hostingu, to je problem, ze na hostingu bezi PHP5, pro nej potrebujete verzi phpbb plus 1.53 beta7 nebo novejsi Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin.ol
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.7.2005
Příspěvky: 568
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 02 srpen 2005 11:24    Předmět: Citovat

Cartmann napsal:
to neni problem hostingu, to je problem, ze na hostingu bezi PHP5, pro nej potrebujete verzi phpbb plus 1.53 beta7 nebo novejsi Wink

Tak to doporučuji jít na ic tam je sice php5 ale jen pro soubory .php5.
(Jestli chceš mod počasí tak tam rači nechoď) Wink

_________________
MS Software - My Vás dostaneme na web

www.berg-trophy.cz | www.menu-cz.cz | www.turistcz.cz | www.mssoft.biz | www.martin-ol.name | www.bergtrophyteam.eu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jaro
Nováček
Nováček


Založen: 28.7.2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 02 srpen 2005 13:08    Předmět: Ved ale... Citovat

To ze tam bezi php5 je problem hostingu nie moj... Preto ho nepouzivam.. Ja som teda nainstaloval vse dobre.. Chapes??
ALe inak 2.0.17phpbb tam islo... Idea
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cartmann
Nováček
Nováček


Založen: 31.7.2005
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 02 srpen 2005 15:56    Předmět: Re: !! Rady a triky pro chod a úpravu phpBB2 plus 1.52 !! Citovat

mam dalsi problem: blbne pridelovani barev, uzivatel dostal pravomoce administratora, ma hodnost administratora, a v barvach, je taky pod administratorskou skupinou, presto jeho nick nema barvu (nejdou barvy ani na moderatory, ani na nic, jedinej kdo ma barvu sem ja, jakozto puvodni admin.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Strana 1 z 9

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
šřa