logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.

Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Levné pneu pro Vaše auto.
Kvalitní kočárky Tako. Levné zájezdy, last-minute

Problém s avaraty
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Vzhled a grafické prvky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jiří Hübner
Účastník
Účastník


Založen: 14.1.2006
Příspěvky: 26
Bydliště: Špindlerův Mlýn

PříspěvekZaslal: 29 leden 2006 11:05    Předmět: Problém s avaraty Citovat

Mám problém s avatary, pokud splním velikost 80x80 bodů, 6144b a i formát (např JPG), tak mi to po uploadu hodí hlášku Obrázek postavičky musí být typu .jpg, .gif nebo .png.


nevíte, co s tim??

díky

_________________
Šéfredaktor NokiaMania.cz
www.nokiamania.cz/forum
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jiří Hübner
Účastník
Účastník


Založen: 14.1.2006
Příspěvky: 26
Bydliště: Špindlerův Mlýn

PříspěvekZaslal: 29 leden 2006 11:29    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

Z netu přes URL to nahraju v pohodě, ale z disku to hold nejde:(
_________________
Šéfredaktor NokiaMania.cz
www.nokiamania.cz/forum
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kašpy
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 2.3.2003
Příspěvky: 225
Bydliště: Kopřivnice [CZ]

PříspěvekZaslal: 29 leden 2006 12:19    Předmět: Citovat

Arrow http://www.phpbbcz.com/viewtopic.php?t=1817
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
martin.ol
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.7.2005
Příspěvky: 568
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 29 leden 2006 20:50    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

http://faq.ic.cz/read.php?faq=4 Wink
_________________
MS Software - My Vás dostaneme na web

www.berg-trophy.cz | www.menu-cz.cz | www.turistcz.cz | www.mssoft.biz | www.martin-ol.name | www.bergtrophyteam.eu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
libis
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2006
Příspěvky: 35

PříspěvekZaslal: 26 únor 2006 15:17    Předmět: Citovat

mam dotaz: nahral jsem avatri na ftp. ale asi jeste neco musim udelůat aby se mi zobrazovali, ale nevim co???
_________________
Revolution is comming!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
smiesek
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.3.2005
Příspěvky: 665
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: 26 únor 2006 17:10    Předmět: Citovat

libis napsal:
aby se mi zobrazovali


Wink co si mám jako pod tím představit? Kde zobrazovali?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sugi
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 16.6.2005
Příspěvky: 78

PříspěvekZaslal: 26 únor 2006 17:30    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

CHMOD 777 ?
_________________
<img src="http://genius-forum.com/img/user.gif">
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
libis
Účastník
Účastník


Založen: 26.2.2006
Příspěvky: 35

PříspěvekZaslal: 26 únor 2006 20:35    Předmět: Citovat

nahraju si obrazky na ftp a když v profilu dam zobrazit galerii ti avataři nejsou v ty galerii. asi je musim nejak zapsat nebo tak neco ale to ja nevim...
_________________
Revolution is comming!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
smiesek
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.3.2005
Příspěvky: 665
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: 27 únor 2006 05:52    Předmět: Citovat

libis napsal:
nahraju si obrazky na ftp a když v profilu dam zobrazit galerii ti avataři nejsou v ty galerii. asi je musim nejak zapsat nebo tak neco ale to ja nevim...


musíš to mít ve složce images/avatars/gallery/mygallery
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DarkPilgrim
Nováček
Nováček


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 05 březen 2006 15:22    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

martin.ol napsal:
http://faq.ic.cz/read.php?faq=4 Wink


Postupoval jsem jak jsem mel, nicmene pri pokusu o vlozeni predpisoveho avatara:

Warning: move_uploaded_file(./images/avatars/1900286459440af2aa4f87d.jpg) [function.move-uploaded-file.php]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/ic.cz/k/konklave/root/www/inside/phpBB2/includes/usercp_avatar.php on line 255

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file.php]: Unable to move '/tmp/phphwXWCG' to './images/avatars/1900286459440af2aa4f87d.jpg' in /home/free/ic.cz/k/konklave/root/www/inside/phpBB2/includes/usercp_avatar.php on line 255

Takze tam hodim snad zpet zalohu a jdu se stourat:-((

248 $move_file = 'copy';
249 }
250
251 if (!is_uploaded_file($avatar_filename))
252 {
253message_die(GENERAL_ERROR, 'Unable to upload 254file', '', __LINE__, __FILE__);
254 }
255 $move_file($avatar_filename, './' . $board_config['avatar_path'] . "/$new_filename");
256 }

hmm... a ted babo rad:-))

_________________
EIAM CAPILLUS UNUS HABET UMBRAM SUAM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DarkPilgrim
Nováček
Nováček


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 05 březen 2006 15:37    Předmět: Viz vyse Citovat

Nahral jsem zpet puvodni soubor a hlaska nevyleza, ale nejde uploadovat avatar jako predtim.... uvidime, co s tim...? Nedokaze nekdo poradit?
_________________
EIAM CAPILLUS UNUS HABET UMBRAM SUAM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DarkPilgrim
Nováček
Nováček


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 06 březen 2006 11:47    Předmět: PROBLEM S AVATARY VYRESEN! Citovat

Po dlouhe a neplodne uvaze jsem zjistil, ze php skript je v poradku:-D... svete div se- jednoducha reseni vladnou.

1. Stahnete si service pack 1 na phpBB 2.0.19, na nejz je uvedel link vyse - je to faq4.

2. Po instalaci souboru misto puvodniho souboru zmente atributy adresaru images/avatars a images/avatars/gallery (ten mozna ani nemusite a nemeli byste, pokud pouzivate svoji vlastni galerii, ale pokud ne svet se nezbori) na jiz zmineny (CHMOD) 777, tzn. na Read, Write, Execute ve vsech trech skupinach (Owner, Group, World).

3. Vyzkousejte a melo by to bezet.

_________________
EIAM CAPILLUS UNUS HABET UMBRAM SUAM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin.ol
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.7.2005
Příspěvky: 568
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 07 březen 2006 22:09    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

A já myslel, že jseou to třídy: Vlastník, Skupina a Ostatní (User, Group a Other) Wink

BTW Skupiny jsou root, user, deamon, .... ic.cz Smile

_________________
MS Software - My Vás dostaneme na web

www.berg-trophy.cz | www.menu-cz.cz | www.turistcz.cz | www.mssoft.biz | www.martin-ol.name | www.bergtrophyteam.eu


Naposledy upravil martin.ol dne 25 březen 2006 17:17, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DarkPilgrim
Nováček
Nováček


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 07 březen 2006 23:30    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

martin.ol napsal:
A já myslel, že jseou to třídy: Vlastní, Skupina a Ostatní (User, Group a Other) Wink

BTW Skypiny jsou root, user, deamon, .... ic.cz Smile


Sarkasmus není na místě, v každém programu se mohou nazývají tyto skupiny poněkud odlišně, například v mém FTP klientovi Total Commander, který ti jistě není neznámý, jsou skupiny: Owner, Group, World (Other), čili jsem snad neprovedl nic špatného, pokud jsem si dovolil je uvést doslovněSmile

I kdyby ale byly špatně, což nejsou:-), nechápu dost dobře význam této výtky, protože jsou to slova zaměnitelná, přinejmenším významově podobná a nikdo by s jejich odlišením neměl mít problém, zvlášť ne s nastavem 777, které mluví jednoznačně.

_________________
EIAM CAPILLUS UNUS HABET UMBRAM SUAM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Composite
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: 25 březen 2006 01:03    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

ja som to dal 777, ale vypisuje to chybu na line 249, ked som to prepísal ako tu bolo písane, tak je chyba na 252, neviem čo s tým dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DarkPilgrim
Nováček
Nováček


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 25 březen 2006 02:47    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

Composite napsal:
ja som to dal 777, ale vypisuje to chybu na line 249, ked som to prepísal ako tu bolo písane, tak je chyba na 252, neviem čo s tým dík


1. jakou mas verzi phpBB a verzi patche?
2. nastavil si opravdu CHMOD u zminenych adresaru (avatars.... atd.) na 777?
3. bylo by dobry vypsat hlasku, kterou ti to vyhazuje.

*edit: je dulezity, aby byly zmeneny atributy u vsech adresaru, tzn. images, avatars, i avatars/gallery Smile jinak by bylo nastaveni k prdu

_________________
EIAM CAPILLUS UNUS HABET UMBRAM SUAM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Composite
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: 25 březen 2006 10:25    Předmět: Re: Problém s avaraty Citovat

DarkPilgrim napsal:
Composite napsal:
ja som to dal 777, ale vypisuje to chybu na line 249, ked som to prepísal ako tu bolo písane, tak je chyba na 252, neviem čo s tým dík


1. jakou mas verzi phpBB a verzi patche?
2. nastavil si opravdu CHMOD u zminenych adresaru (avatars.... atd.) na 777?
3. bylo by dobry vypsat hlasku, kterou ti to vyhazuje.

*edit: je dulezity, aby byly zmeneny atributy u vsech adresaru, tzn. images, avatars, i avatars/gallery Smile jinak by bylo nastaveni k prdu
1) Verzia 2.0.19, patch neviem to sa musím spýtať.
2) dal som na: images(777)/avatars(777)/gallery(777)/mygallery(777)
3)
Unable to upload file

DEBUG MODE
Line : 252 (predtým tam bolo 249)
File : usercp_avatar.php

252 sa ukazala ako som to prepísa tu podľa návodu
prepisoval som súbor čo bol v includes/usercp_avatar.php

a nemohl by si mi spolať ten súbor a hotovo???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martin.ol
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.7.2005
Příspěvky: 568
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: 25 březen 2006 17:25    Předmět: Citovat

citace:
root@localhost:~# man chmod

NAME
chmod - change access permissions of files

SYNOPSIS
chmod [options] mode file...
...

DESCRIPTION
chmod changes the permissions of each given file according to mode, which
can be either a symbolic representation of changes to make, or an octal
number representing the bit pattern for the new permissions.

The format of a symbolic mode change argument is
`[ugoa...][[+-=][rwxXstugo...]...][,...]'.
...

=> user, group, other, all Wink

A teď k novějším příspěvkům: dávat složce images CHMOD 777 je teda fakt bezpečný a užitečný Laughing Twisted Evil

_________________
MS Software - My Vás dostaneme na web

www.berg-trophy.cz | www.menu-cz.cz | www.turistcz.cz | www.mssoft.biz | www.martin-ol.name | www.bergtrophyteam.eu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Composite
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 25.3.2006
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: 25 březen 2006 22:03    Předmět: Citovat

martin.ol napsal:

=> user, group, other, all Wink

A teď k novějším příspěvkům: dávat složce images CHMOD 777 je teda fakt bezpečný a užitečný Laughing Twisted Evil


Ja som to skúšal na všetko od gallery, po celé forum a nič,

Update je plný, aspoň myslím, lebo mi v adminstrací píše, že niesu nové aktualizácie alebo som nič nenašiel, tu som našiel, iba patch.exe na update.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DarkPilgrim
Nováček
Nováček


Založen: 27.2.2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 26 březen 2006 03:02    Předmět: Citovat

martin.ol napsal:
citace:
root@localhost:~# man chmod

NAME
chmod - change access permissions of files

SYNOPSIS
chmod [options] mode file...
...

DESCRIPTION
chmod changes the permissions of each given file according to mode, which
can be either a symbolic representation of changes to make, or an octal
number representing the bit pattern for the new permissions.

The format of a symbolic mode change argument is
`[ugoa...][[+-=][rwxXstugo...]...][,...]'.
...

=> user, group, other, all Wink

A teď k novějším příspěvkům: dávat složce images CHMOD 777 je teda fakt bezpečný a užitečný Laughing Twisted Evil


??? Chjo... proc asi rikam, aby si po instalaci nahodili bezpecnejsi CHMOD... no... asi proto, aby si to nekdo neprecetl a hazel tu chytre hlasky Smile ... cece, nevim, co proti mne mas, ale precti si prosim vse nejen cast vytrzenou z kontextu, diky.

_________________
EIAM CAPILLUS UNUS HABET UMBRAM SUAM
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Vzhled a grafické prvky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
šřa