| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hektor Přispěvatel

|
Zaslal: 03 srpen 2004 14:17 Předmět: příručka php |
|
|
Nevíte, která je nejlepší a nejproracovanější příručka k php v češtině?
Jak se jmenuje a kdo ji napsal? moc díky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kašpy Člen týmu

|
Zaslal: 03 srpen 2004 15:02 Předmět: Re: příručka php |
|
|
PHP-Tvorba interaktivních internetový aplikací
Jiří Kosek
GRADA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hektor Přispěvatel

|
Zaslal: 03 srpen 2004 15:46 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Moc díky a kolik tak zhruba stojí, abych věděl kolik za to vyfláknu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
D.I.Luke Profesionál

|
Zaslal: 03 srpen 2004 18:10 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Jojo, na tu jsem taky slyšel chválu - ale neviděl jsem ju . Stojí 450,-. Podrobnější informace máš na stránkách Grady. A další a možná ještě podrobnější na stránkách autora Jiřího Koska - vpravo.
Jinak ještě myslím není špatná knížka PHP Programujeme profesionálně od ComputerPressu - taky jsem ju neviděl  . Ta stojí 490,- a je od lepšího vydavatelství - tak se rozhodni.
Kdybys ještě někdy sháněl literaturu k PC, tak zkus moje fórum na adrese LukePage.wz.cz/forum - mám tam na to přímo sekci . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 03 srpen 2004 19:05 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Programujeme PHP profesionálně NIKDY
Napsala to banda prasat, která nezná register_globals na off, nezná superglobální pole a pioužívá .inc soubory pro vše, co se inkluduje (tzn. i konfigurační soubor)
Brácha si ji kvůli vyzívavému názvu koupil, a já jsem měl tu smůlu ji vidět. Nicméně, kosek taky není nic moc co se týče register_globals a superglobálních polí, nic z toho neučí, což je dle mého názoru škoda. Každému začínajícímu programátorovi by měl být představen ten nejčistší způsob. nikoli ten nejjednodušší _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
Pokud napíšete soukromou zprávu, pravděpodobně si ji nepřečtu.
Nebojte, hlavy nekoušu a pomáhám moc rád  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luka$ Častý přispěvatel

|
Zaslal: 05 srpen 2004 08:11 Předmět: Re: příručka php |
|
|
| Mr.DrtiPrst napsal: | Programujeme PHP profesionálně NIKDY
Napsala to banda prasat, která nezná register_globals na off, nezná superglobální pole a pioužívá .inc soubory pro vše, co se inkluduje (tzn. i konfigurační soubor)
Brácha si ji kvůli vyzívavému názvu koupil, a já jsem měl tu smůlu ji vidět. Nicméně, kosek taky není nic moc co se týče register_globals a superglobálních polí, nic z toho neučí, což je dle mého názoru škoda. Každému začínajícímu programátorovi by měl být představen ten nejčistší způsob. nikoli ten nejjednodušší |
Presne jak rika Mr.DrtiPrst
radeji bych doporucil toho Koska  _________________ Luka$
www.feliciaklub.cz
www.tuning-forum.org |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 05 srpen 2004 08:44 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Ano, nejlepší publikací je skutečně kosek.
Ale, štve mne, že žádný autor neučí začátečníky hned od začátku čisté způsoby.
Alespoň jsem nikoho takového ještě neviděl ... _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
|
| Návrat nahoru |
|
 |
R - stick Profesionál

Založen: 29.5.2004 Příspěvky: 624 Bydliště: V. Studnice, Jihlava
|
Zaslal: 05 srpen 2004 08:53 Předmět: Re: příručka php |
|
|
NO, já mám publikaci PHP aMySQL - rozvoj webových aplikací od Luke Welling a Laury Thomson. Přeložil a vydal Softpress ( www.softpress.cz ) Stála 690 a je to dost podrobné. Ovšem jako laik nedovedu posoudit, nakolik je dobrá, fakt je, že jsem zde našel několik věcí, které mi dost pomohly a o kterých jinde nebyla ani zmínka. _________________ www.rstick.com - Bubenické paličky podle vašich požadavků
www.rstick.com/shop - internetový obchod
www.sferabubeniku.info - Největší bubenické diskusní fórum na českém webu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
D.I.Luke Profesionál

|
Zaslal: 05 srpen 2004 09:08 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Tak se omlouvám, za kalení vody . Jak jsem řek - ani jednu jsem nečetl, ale na obě jsem slyšel chválu a na tu Koskovu nejvíc, takže já osobně si budu kupovat Koska . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hektor Přispěvatel

|
Zaslal: 05 srpen 2004 10:57 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Jo já si ho taky jdu koupit
Snad se něco naučím když to zvládli jiní, tak proč né já )) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 05 srpen 2004 17:08 Předmět: Re: příručka php |
|
|
ehm, já jsem se to z toho nenaučil já se svojí pověstí samouka jsem se to naučil z již hotového systému. Teda, ten byl jako vystřihnutej z programujeme php profesionálně, ale ten zbytek (tedy jak psát čisté komplexní aplikace) jsem pobral rozumy z fóra. Doporučuji forum.builder.cz - tam je spousta lidí a každej vám rád odpoví... _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Syntax_Error-CZ Přispěvatel

|
Zaslal: 07 září 2004 08:41 Předmět: Re: příručka php |
|
|
jo, Kosek pise velmi citelne (ja od nej mam HTML), ale bohuzel se PHP vyvyji, a proto je dnes PHP - Tvorba interaktivnich webovych aplikaci lehce...zastarala (obsahuje kompletni popis PHP verze 3.2!)
neni to zasadni prekazka, i presto mohu tuto knihu doporucit, ale doporucuji si pote aktualizovat znalosti knihou PHP - Ucebnice zakladu jazyka od Jiriho Brazy (Grada, 2002)
Braza sice nepise moc citelne, ma v tom zmatek, ale varuje pred nejvetsimi bezpecnostnimi riziky, a z literatury u nas je tato kniha asi nejaktualnejsi... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 07 září 2004 09:31 Předmět: Re: příručka php |
|
|
ja si myslim ze nejde o aktualnost publikace, spis jde o to, jak to dotycny autor naucit, jak to dokaze vysvetlit. Ze je to neaktualni je vec jina, nazvy fci se nemeni, a spravny programator by se mel divat prevazne a stale na php.net
Mimochodem, ten brazda je uz taky neaktualni, v dobe kdy je php5  _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 08 září 2004 10:18 Předmět: Re: příručka php |
|
|
z tohoto hlediska zustava kosek opravdu nejlepsi.
| citace: | | Mimochodem, ten brazda je uz taky neaktualni, v dobe kdy je php5 |
kdyby ses kouknul do manualu na cast Migrating to PHP5 from PHP4, tak by ses dozvedel, ze v cele historii php je zde pro koncoveho programatora nejmene zmen... zasadni zmena spociva zejmena v Zend 2, ale to uz patri jinam... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kobalt Nováček

|
Zaslal: 03 listopad 2004 16:19 Předmět: Re: příručka php |
|
|
kosek, kosek, kosek
Naposledy upravil kobalt dne 03 březen 2005 15:59, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 04 listopad 2004 13:16 Předmět: Re: příručka php |
|
|
-bez komentare-
"PHP programujeme profesionalne" by se (dle toho co jsem o tom slysel) dalo taky nazvat jako "PHP: programujeme prasacky"
to co se nedozvim od Koska si radsi dohledam v manualu...
jen at ti svuj nazor na zminenou publikaci povi Lordhp.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně. Srubové domy, dřevostavby a víkendové sruby.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky. Nafukovací balonky s potiskem.
Výhodné sázkové kanceláře. značkové oblečení z USA, luxusní kabelky a také peněženky nabízí eshop usaboutique.cz.
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, luxusní anglické dýmky a kvalitní doutníky, značkové spodní prádlo a podprsenky
|
 |
D.I.Luke Profesionál

|
Zaslal: 13 prosinec 2004 12:38 Předmět: Re: příručka php |
|
|
Tak a potřebuju po čase poradit i já. Koska jsem si koupil a přečetl, ale fakt není aktuánlí a zastaralej a není tam dost věcí. Chtěl jsem se vše doučit v manuálu, ale am se blbě hledá, tak chci koupit ještě nějakou novější a komplexní pnížku o PHP. Přemýšlel jsem o "PHP Programujeme profi", ale jak vidím, tak to se tady moc nedoporučuje. Taky jsem slyšel něco o "PHP a MySQL" s ptakopyskem na obalu .
Tak jsem se chtěl rozhodnout mezi těmato, ale ještě se přidala další knížka "PHP a MySQL rozvoj webových aplikací". Tak nevík
Kterou mám koupit? Která obsahuje všechno a je jakš takš aktuální? Ta "PHP Profi" je teď v aktualizovaném vydání 2004. O MySQL mě ani tak nejde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 13 prosinec 2004 14:14 Předmět: Re: příručka php |
|
|
| D.I.Luke napsal: | Tak a potřebuju po čase poradit i já. Koska jsem si koupil a přečetl, ale fakt není aktuánlí a zastaralej a není tam dost věcí. Chtěl jsem se vše doučit v manuálu, ale am se blbě hledá, tak chci koupit ještě nějakou novější a komplexní pnížku o PHP. Přemýšlel jsem o "PHP Programujeme profi", ale jak vidím, tak to se tady moc nedoporučuje. Taky jsem slyšel něco o "PHP a MySQL" s ptakopyskem na obalu .
Tak jsem se chtěl rozhodnout mezi těmato, ale ještě se přidala další knížka "PHP a MySQL rozvoj webových aplikací". Tak nevík
Kterou mám koupit? Která obsahuje všechno a je jakš takš aktuální? Ta "PHP Profi" je teď v aktualizovaném vydání 2004. O MySQL mě ani tak nejde. |
kniha PHP a MySQL je prelozeno od O'Reilly, coz snad dostatecne svedci o jeji kvalite, ja osobne sem se (i o samotnem php) dozvedel stokrat vic nez od Brazy, navic je tam bran velky ohled na bezpecnost vytvarenych aplikaci (jenom ty globalni promenne zvenci si budes muset domyslet) - ale co si budeme namlouvat, aktualni to moc neni, je to tusim pro php 4.0.x
fakticky to vsak dokazuje, ze nejaktualnejsi publikaci k php je oficialni manual (nejlepe on-line ), i sebenovejsi kniha za chvili zestarne
pokud vsak potrebujes pomoci se zacatky, tak Braza (o kterem jsem se jiz zminoval), neni az tak spatne volba (i z hlediska aktualnosti) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|