| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PetrK Nováček

|
Zaslal: 18 červen 2005 05:00 Předmět: phpATM |
|
|
Zdravím a předem se omlouvám za neznalost, PHP se snažím po chvilkách co mi zbývají trochu studovat ale nevím o tom stále skoro nic. V podstatě mě jde pouze o to zprovoznit phpATM. Diskuse přímo k tomu je sice tady ale než přelouskám tu angličtinu , sedím nad tím už dva dny..
Manuál jsem si trochu přeložil ale nerozumím všemu. Instalaci jsem provedl si myslím úspěšně, po nahrání na server jsem dle manuálu změnil u všech souborů a složek chmod na 777, přihlásil jsem se úspěšně jako Admin atd... Jde mě nyní o to, že bych potřeboval zakázat download všem nezaregistrovaným návštěvníkům. Přímo v administrátorském nastavení jsem nic takového nenašel, tam zřejmě mohu měnit práva pouze již zaregistrovaným jednotlivým uživatelům. Takže se domnívám že bych asi měl nyní změnit chmod u nějaké složky nebo u nějakého souboru, no zatím jdu metodou pokus/omyl a bez výsledku. Nebo možná něco změnit (přepsat, dopsat) přímo v nějakém souboru.....
Nebyl by prosím někdo tak moc hodný a nemohl mě v tomto směru nakopnout? Budu se snažit to pochopit, jste tu samí profíci tak se předem omlouvám za možná stupidní otázku..
Přede moc díky
Petr |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kryšpín Profesionál

|
Zaslal: 18 červen 2005 08:04 Předmět: |
|
|
| Mno to budeš muset asi změnit tím, že si budou moci fórum prohlížet jen registrovaní uživatelé. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PetrK Nováček

|
Zaslal: 18 červen 2005 08:26 Předmět: |
|
|
| kryšpín napsal: | | Mno to budeš muset asi změnit tím, že si budou moci fórum prohlížet jen registrovaní uživatelé. |
Díky za odpověd ale nerozumím . To phpATM není forum, to je jenom určené na upload a download souborů takže i to administrátorské rozhraní je tady trochu jiné než u fóra. Zkušebně to mám umístěné tady , za pár dnů mě tam hosting končí a budu to mít na jiném serveru, zde to pouze zkouším.
Jde o to že v administrátorském rozhraní mohu u každého zaregistrovaného uživatele měnit jeho práva, povolovat nebo zakázat download či upload. Vytvořil jsem na zkoušku účet běžného uživatele, zakázal jsem mu download a když jsem se pak přihlásil pod jeho nickem, soubory sice jsou zobrazeny ale chybí u nich ikonky pro stažení, prostě nic nestáhne dokud mu to zase nepovolím. No a mě jde o to aby nešlo nic stáhnout neregistrovanému návštěvníkovi, já myslím že to je snad logické. Proč by se potom "zakázaný" uživatel přihlašoval když jako nepřihlášený si stáhne co bude chtít
Po instalaci je to nyní nastavené tak, že nezaregistrovaný nemůže provádět upload ale download ano, stáhnout si prostě může co chce.
Určitě to musí jít někde nastavit, no já to instaloval poprvé v životě a nemám s tím zkušenosti. Proto jsem se zeptal zde. Vím že toto je diskuse o phpBB fórum, ale doufal jsem že třeba ten skript phpATM někdo bude znát a poradí..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PetrK Nováček

|
Zaslal: 19 červen 2005 03:40 Předmět: |
|
|
Kluci, nikdo nic ? Vytvořil jsem tam účet u kterého jsem nastavil práva administrátora:
Uživatelské jméno: host
Heslo: host
Adresa je http://kacha.hyperlink.cz/upload/
Kdyby byl někdo tak moc hodný a mrknul se tam, byl bych nesmírně vděčný. Uvidíte sami že v tom administrátorském nastavení nic není, ale možná stále něco přehlížím. Jsem v tomhle oboru amatér ale nejsem doufám úplně natvrdlej, kdyby mě někdo trochu napověděl tak to nějak už svedu.
Jinak umístěné to tam bude pouze do 22.června protože pak s hostováním na tomto serveru končím, mám to tam jenom na zkoušení než to nainstaluju jinam.
Předem moc děkuju za každou nápovědu
Petr |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně. Srubové domy, dřevostavby a víkendové sruby.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky. Nafukovací balonky s potiskem.
Výhodné sázkové kanceláře. značkové oblečení z USA, luxusní kabelky a také peněženky nabízí eshop usaboutique.cz.
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, luxusní anglické dýmky a kvalitní doutníky, značkové spodní prádlo a podprsenky
|  |
PetrK Nováček

|
Zaslal: 19 červen 2005 04:56 Předmět: |
|
|
Tak už jsem na to přišel . Znovu jsem prošel celou diskusi k phpATM která je sice v angličtině ale přeci jenom i tak jsem tam odpověd našel.
To co jsem potřeboval změnit se provádí ve složce "include" v souboru conf.php , u položky ANONYMOUS => bylo třeba pod nápisem "download" přepsat "true" na "false".
No a tím jsem přišel i na to, jak si tam tedy změnit i jiná nastavení která bych v budoucnu potřeboval. Takže děkuji všem aspoň za přečtení, i když jsem se tím správným směrem nakopnul sám .
Hezký zbytek víkendu
Petr _________________ **** Petr **** |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
|