| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
admin Administrátor

![]()
|
Zaslal: 06 březen 2005 12:53 Předmět: OCR |
|
|
hledám někoho kdo by naprogramoval převod textu uloženého na internetu jako obrázek (jasně definovaný font, velikost a pozice písma). Na ceně se určitě dohodneme _________________ :: Official phpbb CZ team :: |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně. Srubové domy, dřevostavby a víkendové sruby.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky. Nafukovací balonky s potiskem.
Výhodné sázkové kanceláře. značkové oblečení z USA, luxusní kabelky a také peněženky nabízí eshop usaboutique.cz.
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, luxusní anglické dýmky a kvalitní doutníky, značkové spodní prádlo a podprsenky
|
 |
R - stick Profesionál

Založen: 29.5.2004 Příspěvky: 624 Bydliště: V. Studnice, Jihlava
|
Zaslal: 06 březen 2005 13:19 Předmět: Re: OCR |
|
|
Hele - zkus kontaktovat tvůrce Dreamcomu (odesílání SMS přes webové brány) ( www.dreamcom.cz ) Ti tuto techniku dělali a používají ji. _________________ www.rstick.com - Bubenické paličky podle vašich požadavků
www.rstick.com/shop - internetový obchod
www.sferabubeniku.info - Největší bubenické diskusní fórum na českém webu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
admin Administrátor

![]()
|
Zaslal: 06 březen 2005 16:08 Předmět: Re: OCR |
|
|
nakonec stačilo trochu zapojit hlav, vzít si papír a tužku a sepsat si myšlenkové pochody a princip jak toto spáchat přímo v PHP byl na světě, tak teď už to jdu jenom naprogramovat.
Pokud by někdo měl zájem o nápad jak to v PHP udělat OCR textu tak já to jdu řešit následovně:
- vygeneruju si obrázky jednotlivých písmenek abecedy
- z těchto obrázků si zapamatuju šířku, výšku znaku a kontrolní součet obrázku pomocí MD5
- pak už jen vezmu obrázek s textem, z něj postupně udělám vždy výřez o velikosti znaku jak ho mam už někde uloen zjistím kontrolní součet tohoto výřezu a jestli sedí tak je to ten zna a jinak se jede dál.
Nebude to asi úplně ideální řešení ale pro můj případ kdy potřebuju zjišťovat ceny a adresy zboží, které provozovatel stránek zobrazuje jako obrázky aby to lidi nezneužívali, mně to vyhovuje. Navíc je zde daný font Arial o velikosti 11 a černé barvě aby to vypadalo na pohled jako ostatní text ve stránce, takže je to docela pohoda. No jdu to stvořit i prakticky .... _________________ :: Official phpbb CZ team :: |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kryšpín Profesionál

|
Zaslal: 06 březen 2005 19:29 Předmět: |
|
|
| Vždyť ten MOD už existuje. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kozlík Profesionál

|
Zaslal: 06 březen 2005 20:03 Předmět: Re: OCR |
|
|
Nejsi trochu mimo? Kde máš mod kterýmu zadáš adresu obrázku a on ti zjistí co je na něm napsáno. To by mě tedy opradu zajímalo. _________________ phpBB temlaty
Webkamery v ČR
Autorizovaný konzument GRAHAM'S SIX GRAPES |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kryšpín Profesionál

|
Zaslal: 06 březen 2005 21:36 Předmět: |
|
|
Aha, tak to jsem si spletl s jiným módem.. se omlouvám.  |