logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.

Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Levné pneu pro Vaše auto.
Kvalitní kočárky Tako. Levné zájezdy, last-minute

[Návod] Jak přenést fórum na nový hosting
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
gumy_1337
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 1.12.2005
Příspěvky: 216

PříspěvekZaslal: 19 červen 2006 20:55    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

akych casti ... myslim po niekolkych tabulkach to tam davat do toho sql okienka ... rozumieme sa dobre ??? aku velku mas DB ??? v mb
_________________
http://www.pc-core.com <---- pc, it, grafika, internet
Hawkeye: Jestli se odsud na chvíli nedostanu, začnu trhat kytky na tapetách.
Měl jsem včera sen, že jsem spal, zdálo se mi to a já jsem byl vzhůru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.5.2005
Příspěvky: 1197

PříspěvekZaslal: 20 červen 2006 09:13    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

Ahojte,

mám problém po presune fóra na nový hosting. Databázu som úspešne zálohoval s použitím phpMyAdmin s týmito nastaveniami:
Enclose export in a transaction
Disable foreign key checks
Add DROP TABLE
Add IF NOT EXISTS
SQL export compatibility: MySQL40
Compression: None


Keďže veľkosť výslednej databázy je vyše 50MB, na upload som použil bigdump.php nástroj, ktorý úspešne importoval databázu na nový server. Keďže mám fórum dosť modifikované, jednoducho som skopíroval celú adresárovú štruktúru zo starého fóra a prekopíroval ju na nové miesto. Medzitým som ešte musel databázu skonvertovať z UTF-8 do Win-1250.

Po úspešnom prihlásení sa (znaková sada bola po konverzii konzistentná), som vyskúšal pridať jeden príspevok do existujúcej témy. Príspevok bol úspešne pridaný, no bolo mu pridelené ID 0 (nula) a preto ho viewtopic.php nemohol zobraziť. Môj skúšobný príspevok sa napriek tomu vo fóre objavil na správnom mieste, v téme kam som ho písal.

Viete mi poradiť kde by mohla byť chyba?

Tu je pár technických údajov o presune fóra:
Originál fórum:
MySQL - 4.1.19-log
Server: Localhost via UNIX socket
phpMyAdmin - 2.8.0.4
MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)


Nové fórum:
MySQL - 4.0.26-log
Server: Localhost via UNIX socket
phpMyAdmin - 2.8.0.4

_________________

WhiteWolfSix (WW6)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.5.2005
Příspěvky: 1197

PříspěvekZaslal: 20 červen 2006 09:59    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

Keď som chcel odoslať novú testovaciu tému, systém vypísal nasledovnú chybu:
kód:
Error in posting

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Opakovaný kµúč '0' (číslo kµúča 1)

INSERT INTO posts (topic_id, forum_id, poster_id, post_username, post_time, poster_ip, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies, enable_sig) VALUES (0, 1, 3, '', 1150793812, 'd41aba4c', 1, 0, 1, 1)

Line : 274
File : functions_post.php

_________________

WhiteWolfSix (WW6)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
peter_r
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 17.4.2006
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: 13 červenec 2006 19:34    Předmět: Citovat

forum mi beží na servery, je tam zopár príspevkov aj užívateľov

keď vymažem celý root adresár kde mám forum a nonovo nainštalujem fórum, s databázou nebudem robiť nič, ostanú mi všetky témy, príspevky, užívateľia bez zmeny?


a keď len prepíšem niektoré súbory, že napr. mám fórum bez módov aj na servery, aj na localhoste, na localhoste nainštalujem nejaký mód, skopírujem len potrebné súbory na server, bude to fungovať OK?

díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Langkeit
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 22.5.2006
Příspěvky: 181
Bydliště: Sereď

PříspěvekZaslal: 13 červenec 2006 19:42    Předmět: Citovat

odpoved na to modre:

Uzivatelia su zakotveny v databaze, nie v root suboroch...ak len prenesies subory do ineho adresara a databazu uplne nechas na pokoji, tak staci len v config.php prepisat udaje...ak ti zostane povodna databaza, tak mozes presuvat forum kam chces.....

Tomu druhemu som nepochopil...

_________________
Gott mit Uns!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
peter_r
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 17.4.2006
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: 13 červenec 2006 19:47    Předmět: Citovat

Langkeit napsal:
odpoved na to modre:
Tomu druhemu som nepochopil...


odpovedal si mi už na to v tej odpovedi. díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
polostor
Nováček
Nováček


Založen: 12.3.2006
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 06 srpen 2006 22:42    Předmět: Citovat

ahoj, pls funguje to i z ic.cz na .cz ???? predem thx
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.5.2005
Příspěvky: 1197

PříspěvekZaslal: 07 srpen 2006 07:26    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

polostor: Na tvojom mieste by som sa na ic.cz vykašlal a hľadal by som lepší free hosting. ic.cz je dlhodobo preťažený - server reaguje pomaly, no predovšetkým blbne pri spojení na db.
_________________

WhiteWolfSix (WW6)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Phoenixwar3z
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 10.5.2006
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: 25 září 2006 21:00    Předmět: Citovat

No ja som mal fórum na ic.cz tak som len tam klikal na záloha MySQL a dal som stiahnúť a potom som to všetko kopíroval ten text a dal som to do
MyAdmina ale najprv som prepísal údaje ako je názov databázy atď a potom mi to šlo pekne úspešne lenže

Som išiel na stránku a vypísalo mi toto

kód:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user: '1261_blue@naloran.flyweb.cz' (Using password: YES) in /var/www/blue-war.net/www/db/mysql4.php on line 49

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/blue-war.net/www/db/mysql4.php on line 331

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/blue-war.net/www/db/mysql4.php on line 332
phpBB : Kritická chyba

Could not connect to the database


A neviem prečo sa nevie spojiť s databázou ak som config už prepísal trebalo by niečo aj v mysql4.php preeditovať? poradte pls
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
gmvasek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.12.2005
Příspěvky: 507
Bydliště: World 74

PříspěvekZaslal: 26 září 2006 14:04    Předmět: Citovat

No warezákovi radit nebudu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Phoenixwar3z
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 10.5.2006
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: 26 září 2006 14:21    Předmět: Citovat

gmvasek napsal:
No warezákovi radit nebudu


To phoenixwar3z je len názov starého fóre čo som už zrušil a to teraz pomáham kamošovi preniesť jeho fórum, ale mám tú chybu tak nebuď hnusný a pomôž a keď nepomôžeš tak urobím po svojom len tak to bude trošku trvať, ale potreboval by som vedieť že kde je chyba aby som stho mal aj niečo aby som bol oniečo múdrejší tak pls pomôž
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
gmvasek
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.12.2005
Příspěvky: 507
Bydliště: World 74

PříspěvekZaslal: 26 září 2006 14:57    Předmět: Citovat

A co je tohle? http://centrum1.ic.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Phoenixwar3z
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 10.5.2006
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: 26 září 2006 14:59    Předmět: Citovat

gmvasek napsal:
A co je tohle? http://centrum1.ic.cz/

To je to fórum čo prenášam, ale tak sa nebudem prosíkať bo mi aj tak neporadíš neva spýtams a iného asi hojka alebo Xshadyho oni jú dobrí típkovia Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Redpoint1
Účastník
Účastník


Založen: 1.9.2006
Příspěvky: 28

PříspěvekZaslal: 26 září 2006 16:34    Předmět: Citovat

gmvasek napsal:
No warezákovi radit nebudu


DObrá ,ale to nemusíš napsat všude jenom tady spamuješ tady s tímto když nechceš nám pomoct tak nemusíš nic psát (promiňte ,ale aj toto je určitě spam)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
N!ght $t@r
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 1.9.2006
Příspěvky: 98

PříspěvekZaslal: 27 září 2006 20:12    Předmět: Citovat

Phoenixwar3z napsal:
No ja som mal fórum na ic.cz tak som len tam klikal na záloha MySQL a dal som stiahnúť a potom som to všetko kopíroval ten text a dal som to do
MyAdmina ale najprv som prepísal údaje ako je názov databázy atď a potom mi to šlo pekne úspešne lenže

Som išiel na stránku a vypísalo mi toto

kód:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user: '1261_blue@naloran.flyweb.cz' (Using password: YES) in /var/www/blue-war.net/www/db/mysql4.php on line 49

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/blue-war.net/www/db/mysql4.php on line 331

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/blue-war.net/www/db/mysql4.php on line 332
phpBB : Kritická chyba

Could not connect to the database


A neviem prečo sa nevie spojiť s databázou ak som config už prepísal trebalo by niečo aj v mysql4.php preeditovať? poradte pls


Tak to bude určite v config.php a myslím si že kde máš chybu, lebo ty si asi napísal celú adresu k phpMyAdminu a tam stačí len "mysql", lebo to už automaticky vie že na jakú mysql má ísť podľa toho že to config.php je na jakom servery
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
smiesek
Profesionál
Profesionál


Založen: 26.3.2005
Příspěvky: 665
Bydliště: Luhačovice

PříspěvekZaslal: 29 září 2006 16:43    Předmět: Citovat

Nemá prosím ještě někdo zaručený návod, jak přenést zálohovanou DB na nový hosting? Všechny návody a pokusy, které jsem udělala byly marné.
Děkuji předem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
houba
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 28.5.2005
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 26 říjen 2006 11:28    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

forum jsem presunul ale mam tri problemy
1, nejde se prihlasit vyhazuje adresa nenalezena jakmile rozkliknu nejake tema tak me to automaticky prihlasim

2, nejde se prihlasit do administrace

3, neprinesl sem si hacky Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
houba
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 28.5.2005
Příspěvky: 76

PříspěvekZaslal: 26 říjen 2006 11:59    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

ok prvni dva jsem vyresil ale ty hacky a carky ne Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sepko
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 17.3.2006
Příspěvky: 249
Bydliště: Martin

PříspěvekZaslal: 26 říjen 2006 17:03    Předmět: Citovat

smiesek napsal:
Nemá prosím ještě někdo zaručený návod, jak přenést zálohovanou DB na nový hosting? Všechny návody a pokusy, které jsem udělala byly marné.
Děkuji předem

zaručený návod nemám a ani neviem čo si už všetko odskúšala, ale ja to robím takto:

predovšetkým si urobím v phpMyAdmine riadnu zálohu kompletnej DB
a uložím si to do súboru *.sql, (pozor na nastavenie kodovania na novom fore, a keďže prenášam len obsah tabuliek, tak nedôjde k zmene pôvodného nastavenia kódovania)
na novom hostingu si nainštalujem na novo forum, ak som na starom použil mody tak ich nainštalujem aj do noveho, to isté so štýlmi, potom si skontrolujem tabuľky a ich položky v oboch DB (starom aj novom) ak súhlasia, tak môžem prikročiť k vlastnému "prenosu", ak nesúhlasia urobím príslušnú korekciu. (napr. medzi 2.0.19 a 2.0.21 sú isté rozdiely aj v DB)
ak je všetko ok, tak zmažem všetky hodnoty z tabuliek v novej DB a pridám tam údaje zo starej DB( podotýkam, že len obsah tabuliek)
a na záver urobím patričné zmeny v tabuľke phpbb_config, súvisiace so zmenami hostingu a pod.
ja som takto preniesol forum+DB na nový hosting a zároveň upgradoval z 2.0.19 na 2.0.21 bez problémov,

možno je tento môj postup trochu zložitý, ale keď som čítal tie rôzne otázky ohľadom zálohovania, zmeny hostingu a kodovania, tak som to urobil po svojom
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
letecz
Účastník
Účastník


Založen: 14.9.2004
Příspěvky: 19
Bydliště: Zlín

PříspěvekZaslal: 06 prosinec 2006 13:12    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

Nevim jestli tento dotaz patří přesně sem, ale týká se to přesunu fóra tak snad ano Smile

Přesunul jsem fórum na nový server, vše chodí bez problémů až na fotoalbum. Měl jsem nainstalovaný Photo Album Addon 2.0.51 od Smartora. Struktura alba se zobrazuje v pořádku, ale nezobrazují se ani náhledy ani vlastní obrázky. Ty jsem přenesl pomocí ftp. Při pohledu do mysql a tabulek databáze na starém i novém serveru se vše jeví zcela totožné. Nechápu proč se na novém fóru obrázky nezobrazují. Máte někdo prosím potuchy v čem by mohl být problém?

_________________
on-line simulátory
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
šřa