logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.

Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Levné pneu pro Vaše auto.
Kvalitní kočárky Tako. Levné zájezdy, last-minute

[Návod] Jak přenést fórum na nový hosting
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
smejo
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 18.2.2006
Příspěvky: 70

PříspěvekZaslal: 28 únor 2006 14:19    Předmět: Citovat

no proste mojim problemom je, ze chcem premiestnit forum z wz na php5.sk, ale podla toho navodu vyssie to neviem Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
gumy_1337
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 1.12.2005
Příspěvky: 216

PříspěvekZaslal: 28 únor 2006 14:25    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

ciže fórum už máš nainštalované? ale máš len 15 tabuliek .... na začiatku ich tam má byť približne 30
_________________
http://www.pc-core.com <---- pc, it, grafika, internet
Hawkeye: Jestli se odsud na chvíli nedostanu, začnu trhat kytky na tapetách.
Měl jsem včera sen, že jsem spal, zdálo se mi to a já jsem byl vzhůru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
smejo
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 18.2.2006
Příspěvky: 70

PříspěvekZaslal: 28 únor 2006 14:28    Předmět: Citovat

cize, mam forum http://coolio.wz.cz/php/phpBB2 a chcem to dat na http://www.php5.sk ... ako na to?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
smejo
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 18.2.2006
Příspěvky: 70

PříspěvekZaslal: 28 únor 2006 14:30    Předmět: Citovat

a ano, forum mam nainstalovane na webzdarma, ale nechcem to odznova instalovat na php5, ale iba preniest aj so zaregistrovanymi uzivatelmi a prispevkami ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Baldicek



Založen: 28.2.2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 28 únor 2006 21:55    Předmět: Citovat

2 Joey & others:
taakze prenos je neuspesny pravdepodobne koli rozdielnej verzii mysql na serveroch.

Neviem ci sa da pri exporte niekde nastavit spatna kompatibilita ale je moznost editnut databazu rucne, tzn. exportovat ci uz celu DB alebo jednotlive tabulky zo serveru webzdarma, subor otvorit trebars v programe UltraEdit a hladat v kode nasledovny prikaz:
ENGINE=MyISAM
je na konci vytvarania kazdej tabulky a nahradit ho s prikazom:
TYPE=MyISAM
(Na hromadnu upravu pouzit funkciu "Replace text" napr.:
Find What: ENGINE
Replace With: TYPE)
Pokial to stale nefunguje skuste pozriet ci vam WZ.cz do kazdej tabulky nenasackoval znakovu sadu, hladajte nieco podobne ako:
collate latin2_czech_cs
DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs

Toto treba vymazat.
Priklad:
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT=5 ; zmenit na:
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=5 ;

`cat_title` varchar(100) collate latin2_czech_cs default NULL, zmenit na:
`cat_title` varchar(100) default NULL,

Po uspesnom importe treba editovat tabulku:
phpbb_config, najst polozku "server_name" a prepisat na aktualnu URL adresu, pripadne zmenit aj polozku: "EM_ftp_host" -> prepisat FTP adresu a "EM_ftp_pass" kde napisat heslo pre pristup cez FTP, musite vybrat "Funkciu" Password napisat heslo do policka "Hodnota" a este "EM_ftp_user" meno
To je snad vsetko
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Baldicek



Založen: 28.2.2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 28 únor 2006 22:09    Předmět: Citovat

este jedna vec pre Smeja:
to ze tam mas len 15Tabuliek z 30 je pri webzdarma jasne a nielen pri wz.cz. Kompletnu DB sa ti podari stiahnut tak na 20krat ak teda vobec (len skoro rano). Skontroluj si stiahnutu databazu (pomerne velky subor, niekolko MB) ci sa konci spravnou tabulkou a ci ma uzavrete prikazy. Tzn. ci mas niekde na konci suboru napr. CREATE TABLE `phpbb_words` ( a ci je kompletne ta posledna tabulka uzavreta. Odporucam exportovat napr. po 5~10 Tabulkach nie celu DB naraz.

Ak sa pokusas stale od zaciatku po neuspesnom pokuse vzdy treba vymazat existujuce tabulky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Joey
Nováček
Nováček


Založen: 17.2.2006
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: 01 březen 2006 03:50    Předmět: Citovat

Baldicek napsal:
2 Joey & others:
taakze prenos je neuspesny pravdepodobne koli rozdielnej verzii mysql na serveroch...


Jj presne... po teto uprave uz mi forum funguje.
Jeste jednou diky Baldi.

EDIT: ted jsem zjistil mensi problem... v administraci fora zvolim v levem sloupci polozku "Uzivatele" -> "Opravneni". Vyberu nejakeho uzivatele a vyskoci mi toto hlaseni:

citace:
Fatal error: Cannot redeclare class template in /home/free/ic.cz/f/friendsguild/root/www/phpBB2/includes/template.php on line 0


Nevi nekdo prosim kde jsem udelal chybu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kryšpín
Profesionál
Profesionál


Založen: 17.11.2004
Příspěvky: 1360
Bydliště: Doma

PříspěvekZaslal: 01 březen 2006 12:22    Předmět: Citovat

Dej vyhledat Cannot redeclare class template
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Joey
Nováček
Nováček


Založen: 17.2.2006
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: 02 březen 2006 04:55    Předmět: Citovat

kryšpín napsal:
Dej vyhledat Cannot redeclare class template


No lol... tim jsem take zacal. Ale kdyz mi vyjelo cca 12 prispevku, ktere vesmes skoro vsechny koncily tim tvym slavnym mottem a ve dvou pripadech mi to problem nevyresilo, tak jsem to proste po 13te napsal sem a ty si muzes s lehkosti pripsat dalsi post do ranku Wink

EDIT: problem vyresen, dekuji za rady a omlouvam se za obtezovani...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kalizkan
Nováček
Nováček


Založen: 10.12.2005
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: 04 březen 2006 08:50    Předmět: Citovat

Snazim se prenest uzivatele z fora na wz na ic kdyz ale potvrdim prenos obevi se mi

-- Struktura tabulky `phpbb_users`
--
CREATE TABLE `phpbb_users` (
`user_id` mediumint( 8 ) NOT NULL default '0',
`user_active` tinyint( 1 ) default '1',
`username` varchar( 25 ) COLLATE latin2_czech_cs NOT NULL default '',
`user_password` varchar( 32 ) COLLATE latin2_czech_cs NOT NULL default '',
`user_session_time` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`user_session_page` smallint( 5 ) NOT NULL default '0',
`user_lastvisit` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`user_regdate` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`user_level` tinyint( 4 ) default '0',
`user_posts` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL default '0',
`user_timezone` decimal( 5, 2 ) NOT NULL default '0.00',
`user_style` tinyint( 4 ) default NULL ,
`user_lang` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_dateformat` varchar( 14 ) COLLATE latin2_czech_cs NOT NULL default 'd M Y H:i',
`user_new_privmsg` smallint( 5 ) unsigned NOT NULL default '0',
`user_unread_privmsg` smallint( 5 ) unsigned NOT NULL default '0',
`user_last_privmsg` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`user_emailtime` int( 11 ) default NULL ,
`user_viewemail` tinyint( 1 ) default NULL ,
`user_attachsig` tinyint( 1 ) default NULL ,
`user_allowhtml` tinyint( 1 ) default '1',
`user_allowbbcode` tinyint( 1 ) default '1',
`user_allowsmile` tinyint( 1 ) default '1',
`user_allowavatar` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
`user_allow_pm` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
`user_allow_viewonline` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
`user_notify` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
`user_notify_pm` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`user_popup_pm` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`user_rank` int( 11 ) default '0',
`user_avatar` varchar( 100 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_avatar_type` tinyint( 4 ) NOT NULL default '0',
`user_email` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_icq` varchar( 15 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_website` varchar( 100 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_from` varchar( 100 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_sig` text COLLATE latin2_czech_cs,
`user_sig_bbcode_uid` varchar( 10 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_aim` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_yim` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_msnm` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_occ` varchar( 100 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_interests` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_actkey` varchar( 32 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_newpasswd` varchar( 32 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
`user_money` decimal( 11, 1 ) NOT NULL default '0.0',
PRIMARY KEY ( `user_id` ) ,
KEY `user_session_time` ( `user_session_time` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin2 COLLATE = latin2_czech_cs

MySQL hlásí: Dokumentace
#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'collate latin2_czech_cs NOT NULL default '',
`user_password`

Ridil jsem se navodem co je vyse to ale nepomohlo. Neexistuje napr. nejaky nastroj ktery by to upravil? Nebo neznate nejaky jiny zpusob jak to opravit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kubaiss
Účastník
Účastník


Založen: 5.2.2006
Příspěvky: 28
Bydliště: CZ / Morava

PříspěvekZaslal: 06 březen 2006 20:06    Předmět: Citovat

podle návodu jsem forum přesunul. všechno problěhlo ok.

jen místo některých písmem s háčky mám nějaké znaky. to je asi způsobeno jinym kodování db? za odpovědi diky

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Saila



Založen: 19.4.2006
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: 19 duben 2006 22:13    Předmět: přesun fora Citovat

AHOJKY, snažila jsem se podle návodu přesunout databázi fora na jinou doménu. Na novém místě jsem nainstalovala forum, napřed v nejnovější verzi, když to nešlo, pak ve stejné jako mám stávající na WZ. Přihlásila jsem se přes Admina dala zálohovat databázi, napřed celou, pak jsem to zkoušela i po jednotlivých částech. Když dám na tom novém webu - admina importovat soubor a ukážu mu cestu pokaždé napíše, že soubor nemůže přečíst. Nevíte čím by to mohlo být? Zkoušela jsem ho exportovat zazipovanej i obyč a pořád nic - jsem z toho už zoufalá, poradí mi někdo? Překopírovat stávající forum na nový web je pitomost ne? Už jsem přemýšlela i o tom, ale to nemůže fungovat. Díky moc za radu. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kun
Účastník
Účastník


Založen: 5.9.2005
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: 20 duben 2006 09:43    Předmět: Citovat

Mám snad trošku jednodušší problém. Potřebuji přenést obsah tabulek fóra 2.0.17 do dalšího fóra ve verzi 2.0.19 obě fóra používají stejnou databázi. Trochu se obávám, zda se nezměnila struktura tabulek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Webhosting C4 - 20 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
gedron
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 4.12.2005
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 02 červen 2006 17:45    Předmět: Citovat

cus
mam problem s presouváním fora z wz.cz na station.cz. Nemohu na station.cz obnovit db!
V administraci si nejdrive musim vytvorit vlastni databázi a pak jit do phpmyadmin. Takze napr. V adm si udelam db tiba_457. Jdu do phpmyadmin: login: tiba_457 pass: . V phpmyadmin dam import a ted to prijde. Kdyz dam nahrat stane se toto:
kód:
Error

SQL query:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.8.0.4
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Generation Time: Jun 02, 2006 at 06:30 PM
-- Server version: 4.1.11
-- PHP Version: 4.4.2-0.dotdeb.1
--
-- Database: `tiba_457`
--
CREATE DATABASE `tiba_457` DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs;

MySQL said: Documentation
#1007 - Can't create database 'tiba_457'; database exists


Nasel jsem nekde tady na foru ze se ma smazat to Create Database. Kdyz to smazu napise to tohle:
kód:
Error

SQL query:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.8.0.4
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Generation Time: Jun 02, 2006 at 06:30 PM
-- Server version: 4.1.11
-- PHP Version: 4.4.2-0.dotdeb.1
--
-- Database: `tiba_457`
--
`tiba_457` DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs;

MySQL said: Documentation
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'tiba_457` DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs' at line 1


PLX help Sad Sad Sad Sad Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
PvvS
Profesionál
Profesionál


Založen: 7.3.2003
Příspěvky: 1658

PříspěvekZaslal: 02 červen 2006 17:48    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

smazat CREATE DATABASE `tiba_457` DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs;
_________________
Pryc s warezem a warezakama
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
gedron
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 4.12.2005
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 02 červen 2006 17:50    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

PvvS napsal:
smazat CREATE DATABASE `tiba_457` DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs;


OUHA! tak to byla rychlovka Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy THX


//edit gedron: tak je tam jeste neco Sad
kód:
Error

SQL query:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.6.0-pl3
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: mysql.wz.cz
-- Generation Time: Jun 02, 2006 at 06:52 PM
-- Server version: 4.1.16
-- PHP Version: 5.1.2
--
-- Database: `forum_457`
--
-- --------------------------------------------------------
--
-- Table structure for table `phpbb_banlist`
--
CREATE TABLE `phpbb_banlist` (
`ban_id` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`ban_userid` mediumint( 8 ) NOT NULL default '0',
`ban_ip` varchar( 8 ) COLLATE latin2_czech_cs NOT NULL default '',
`ban_email` varchar( 255 ) COLLATE latin2_czech_cs default NULL ,
PRIMARY KEY ( `ban_id` ) ,
KEY `ban_ip_user_id` ( `ban_ip` , `ban_userid` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin2 COLLATE = latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT =8;

MySQL said: Documentation
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '

CREATE TABLE `phpbb_banlist` (
  `ban_id` mediumint(8) unsigned NOT N' at line 1
Co ma zmenit na co?

Toto je v tom souboru napsano
kód:
Table structure for table `phpbb_banlist`
--

CREATE TABLE `phpbb_banlist` (
  `ban_id` mediumint(8) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `ban_userid` mediumint(8) NOT NULL default '0',
  `ban_ip` varchar(8) collate latin2_czech_cs NOT NULL default '',
  `ban_email` varchar(255) collate latin2_czech_cs default NULL,
  PRIMARY KEY  (`ban_id`),
  KEY `ban_ip_user_id` (`ban_ip`,`ban_userid`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT=8 ;

--
-- Dumping data for table `phpbb_banlist`
--
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
gedron
Přispěvatel
Přispěvatel


Založen: 4.12.2005
Příspěvky: 62

PříspěvekZaslal: 03 červen 2006 11:55    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

tak uz to mam. Udelal jsem to tak ze jsem dal jako vytvorit novou tabulku a tam vlozil celej ten text ze zalohovaní Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Phoenixwar3z
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 10.5.2006
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: 19 červen 2006 19:06    Předmět: Citovat

Exportoval som databazu a a potom na novom hostingu v phpbmyadmine som importoval ten .zip a vypisalo mi tuto chybu
citace:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-5' at line 1


Kde je chyba?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
gumy_1337
Člen týmu
Člen týmu


Založen: 1.12.2005
Příspěvky: 216

PříspěvekZaslal: 19 červen 2006 19:47    Předmět: Re: [Návod] Jak přenést fórum na nový hosting Citovat

skus to davat po castiach ..
_________________
http://www.pc-core.com <---- pc, it, grafika, internet
Hawkeye: Jestli se odsud na chvíli nedostanu, začnu trhat kytky na tapetách.
Měl jsem včera sen, že jsem spal, zdálo se mi to a já jsem byl vzhůru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Phoenixwar3z
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 10.5.2006
Příspěvky: 88

PříspěvekZaslal: 19 červen 2006 20:07    Předmět: Citovat

no hroza ja tam mam 196 casti
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 2 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
šřa