logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Kvalitní notebooky, spolehlivé dřevostavby, útulné domy, výhodné sázkové kanceláře
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, kvalitní plastová okna, levné ubytování
Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Tvorba www stránek - Linhart.name - tvorba www stránek, Mobilní telefony - mobilky za výhodné ceny
Luxusní spodní prádlo. Výhodné hotely v Praze. Telefony nokia.
Pořiďte si do svého vozu kvalitní auto hifi. Užijte si cestování autem díky auto hifi. webhosting i hosting
Nábytek - komfortní nábytek, židle a postele

Etomite
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Tvorba webu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kozlík
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 28 únor 2005 22:48    Předmět: Etomite Citovat

Vím, že to je trochu OT, ale narazil jsem na hodně zajímavej malej redakční systém. Jmenuje se Etomite adresa je http://www.etomite.org/ a vypadá to na hodně zajímavej systémek pro nasazení na malý weby (obecně firemní prezentace, osobní stránky) s pár zajímavejma schopnostma.
Sám zvažuju jeho nasazení pro web kde budou ke stažení moje templaty a další drobnosti. Prozatímní verze je k vidění na http://stan.cap-net.cz/ftpvipa/www/etomite/home.html kde je použita prozatím volně šiřitelná templata Aura (http://www.leorex.com/products/aura/) pokud by někdo chtěl taky vyzkoušet, tak v tom alespoň nebudu sám.
JO a na světě je další templata. Tedy spíš barevná variace, ale s drobnejma změnama v zobrazování více kategorií. To jen pro informaci. Kde hledat asi víte Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Kvalitní notebooky, spolehlivé dřevostavby, útulné domy, výhodné sázkové kanceláře
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, kvalitní plastová okna, levné ubytování
gorge_No1
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 04 březen 2005 15:11    Předmět: Re: Etomite Citovat

a zveřejníš češtinu? Smile))
Kozlík
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 04 březen 2005 15:21    Předmět: Re: Etomite Citovat

No ono to jazyk používá pouze v administarci. Jinak to je o tom, jak si pojmenuješ jednotlivé dokumenty. Sice jsem s překladem začal laškovat, ale to bude na dlouho. Až bude (pokud bude) tak zveřejním. Jako všechny svoje překlady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
R - stick
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 04 březen 2005 17:11    Předmět: Re: Etomite Citovat

Může to běžet v několikajazyčné verzi a dá se mezi jazyky přepínat (ikonky na panelu)?
Kozlík
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 04 březen 2005 17:17    Předmět: Re: Etomite Citovat

Nějak se to myslím zařídit dá, ale nemá to nativní podporu více jazyků. tedy alespoň to jsem pochopil z jejich fóra. Si to zkuste. Já si s tím hraju teprve od neděle Smile
R - stick
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 04 březen 2005 18:03    Předmět: Re: Etomite Citovat

Teť jsem se díval na jejich fórum, z toho, co jsem pochopil by to mělo jít nějak přes menu na stránce - ale vše ostatní je nutno dodělat - a nevyčetl jsem, jak to podporuje databáze - takže nevím ..... No - uvidíme ....
Syntax_Error-CZ
Přispěvatel
Přispěvatel

PříspěvekZaslal: 07 březen 2005 08:55    Předmět: Citovat

me zase zarazila absence rozsireni - proste si nemuzu pomoct, ale na jejich oficialnich strankach je ke stazeni akorat holy produkt a nic vic.
aha, moduly jsou zde myslene snippets. dobre, s modularizaci to beru zpatky. ale ty templaty mi chybi...

na druhou stranu, oproti takovemu Mambu je to skutecne primitivni (avsak velmi ucinny!) system. a to uz vubec nemluvim o takovem PHP-Nuke...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kozlík
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 07 březen 2005 09:39    Předmět: Re: Etomite Citovat

Dodělat (upravit) ty snipety je téměř banální záležitost. A myslím, že je jich dost a poměrně rychle přibejvaj. Nějaký templaty se daj sehnat ve fóru.
A myslím, že porovnávat to s Mambem moc nejde. To je opravdu rozdíl třídy (spíš v komplexnosti) a každý je vhodný pro jiný nasazení. X nuke je svoje kategorie (hlavně co se týká bezpečnostních problémů).
Ale nerad bych tady zavedl debatu o tom, kterej RS je lepší. Mě Etomite uchvátilo pro použití třeba na osobní stránky. Hodně pěkná ukázka nasazení je http://www.studiox-designs.org/home.html

Syntax_Error-CZ
Přispěvatel
Přispěvatel

PříspěvekZaslal: 07 březen 2005 11:11    Předmět: Re: Etomite Citovat

prave jeho jednoduchost me taky zaujala. napriklad Mambo ma sice heslo "power in simlpicity", ale to plati jenom do chvile, nez se ho pokusite lepe prizpusobit obrazu svemu. na Etomite me jinak nastvalo akorat rozvrstveni skriptu - prakticky vsechno obstarava jediny soubor, ktery ma 60 KB, a zkuste se v tom vyznat..
Kozlík
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 07 březen 2005 11:20    Předmět: Re: Etomite Citovat

No sico to je jediny soubor, ale zatim jsem neprisel na duvod proc ho menit. Vsechno se dela v administraci vcetne uprav sablon (klidne pro kazdou stranku jina) a je to jen o editovani tech dokumentu a vkladani snipetu (a jejich uprava opet v administraci). Proste super je, ze ty soubory ktery obsluhujou etomite neni potreba vubec editovat. Vsechno se dela v administraci.
A pomoci adresaru (stale se bavime o dokumentech) a jejich publikaci nebo nepublikaci se fakt daj delat zazraky. Treba mapa webu je o tom, ze se udela dokument sitemap a do nej se hodi odkaz na snipet [[ListSiteMap]] a je to hotovy. Pak to staci ostylovat pomoci css a je to. Me na tom uchvatila prave ta "jednoduchost".
A to ze je to jeden skript ma pak vyhodu treba pro mod_rewrite kterej se pak stara o hezke adresy.

Syntax_Error-CZ
Přispěvatel
Přispěvatel

PříspěvekZaslal: 07 březen 2005 14:20    Předmět: Citovat

uvazoval jsem o nasazeni hotoveho redakcniho systemu na stranky http://009.czweb.org/ a Etomite byl v mych uvahach na prvnim miste, avsak s ohledem na modularitu a pozadavky "klientu" (tj - kamaradu Smile ) (+validita a kontrola obsahu), jsem se rozhodl pro napsani aplikace site na miru.
co neni vsak nyni, muze byt priste, Etomite je skutecne "power in simplicity", a dal by se zneuzit i na vyssi posty nez napriklad domovske stranky.
salik
Člen týmu
Člen týmu

PříspěvekZaslal: 30 březen 2005 09:54    Předmět: Re: Etomite Citovat

Kozlík napsal:
... kde je použita prozatím volně šiřitelná templata Aura

aky je postup na pridanie dalsej template? auru vlozim do hlavneho adres., v administracii etomite dam vytvorit novy template (nazov, cesta, + obsah html), save a hotovo? akosi mi to neberie aj ked si potom v konfiguracii zadam novy template ako default
mozno zadavam zle template description..
Kozlík
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 30 březen 2005 10:11    Předmět: Re: Etomite Citovat

Je potreba ji podle me nadefinovat u vsech dokumentu. Nejsem si jist jestli se tam doda sama pokud je jako default. To podle me funguje pro novy. Ale je to jen domenka.
salik
Člen týmu
Člen týmu

PříspěvekZaslal: 30 březen 2005 10:30    Předmět: Citovat

mas pravdu, funguje to len na nove dokumenty
p.s. www.etomite.org/wiki/HomePage
R - stick
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 17 duben 2005 21:19    Předmět: Re: Etomite Citovat

Hele - docela se v tom vrtám, a asi se pustím do českého překladu. Neděláte někdo něco podobného?
gorge_No1
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 17 duben 2005 22:10    Předmět: Re: Etomite Citovat

na fóru Etomite se měl o to někdo pokoušet, ale nevím v jakém je to stadiu
_rasel^
Přispěvatel
Přispěvatel

PříspěvekZaslal: 20 duben 2005 10:39    Předmět: Re: Etomite Citovat

R - stick napsal:
Hele - docela se v tom vrtám, a asi se pustím do českého překladu. Neděláte někdo něco podobného?

Ja pracujem na Slovenskom. Wink Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
R - stick
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 20 duben 2005 23:40    Předmět: Re: Etomite Citovat

Tak jsem začal dělat na českém překladu. (zatím mám hotovou asi 1/5) Kdyby se chtěl někdo připojit, tak na můj mail, nebo PM.
gorge_No1
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 22 duben 2005 20:34    Předmět: Citovat

tak aby se nemuselo psát na fóru věnovanému phpBB o Etomite, tak jsem pro zájemce o Etomite udělal samostatné stránky s fórem (přirozeně phpBB) Smile na adrese

http://www.etomite.koukej.info
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kryšpín
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 22 duben 2005 20:51    Předmět: Citovat

Ty jseš ale ochotnej. =)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Tvorba webu Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: