| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
SuE Anonymní
|
Zaslal: 22 leden 2003 13:49 Předmět: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
Když se chci dostat na naše forum
http://www.diablovodoupe.cz/diablovoforum/index.php
tak to hodí tu chybu . Gorash se na to sice už ptal na obecném foru na pippni, ale pochybuju, že by si to sám zakázal, jak se tvrdí v jedné odpovědi, tam mu dali vaše forum jako příklad, že to tím být nemůže, protože tohle funguje.
Taky jsem si všimla, že podle novinek právě včera , tj v době ,kdy nám to scíplo, se přešlo na novou verzi apache. PhpBB verze našeho fora je tuším 2.0.3 (nebo 2.0.2).
Je potřeba něco někde nastavit ? může to být tou změnou ?
Help, pls  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 23 leden 2003 22:12 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
Vaše fórum je 2.0.2 viz:
Powered by phpBB 2.0.2 © 2001 phpBB Group
máte cosmic desing a je tam 8 skupin - poslední je FAQ... kam tím mířím? Vašed fórum mi funguje naprosto v pořádku ... _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
Pokud napíšete soukromou zprávu, pravděpodobně si ji nepřečtu.
Nebojte, hlavy nekoušu a pomáhám moc rád  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: 24 leden 2003 22:14 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
sry, napsala sem ten dotaz blbě
ja si až pak našla, co ta chyba vlastne znamená. Admini nám to zakázali, včera to pustili a dnes je to už zas zakázané .
Prý to forum dělá problémy s databází MYSQL, stále nejaké chybové hlášky. Problém je, že Gorash, který je webmaster ,není na netu každý den, já jsem tam spíše kvůli obsahu. Neprogramuju v php, neznám apache. Ale znám principy databází (pracuju s informixem) , znám trochu - uživatelsky unix. Asi budu muset začít
Dokážu věštšinou vyhledat informace , pokud mám konkrétní specifikace chyby. Jenže tady je nemám, protže nemám přístup do administrace webu. Takže všechno, co vím , je že naše forum je pořád v errlogu MySQL, takže se správci naštvali, asi právem.
Není tam moc příspěvků (asi 1200) ale je hodne přístupů,je tam spousta odkazů na URL a dost dlouhé dokumenty, ke kterým je diskuse a tak se opakovaně načítají.
V tom foru je jediná podstatnější změna - to kešování, jinak asi nic. Bohužel nevím, jestli ty problémy byly i před 21.1., protože tehdy to zakázali poprvé, tedy jestli to souvisí s novým apache nebo ne.
pan Simonek mi ve foru na dotaz, proč to zakázali napsal: "Proste zustavaji otevrene konksny v mysql "
Tak že konečně k dotazu: dělá to tyhle problémy to forum obecně - tedy je to známý problém a u ostatních třeba nevadí, protože je nížší návštěvnost ? nebo je problém třeba s něčím v obsahu nebo to máme špatně nastavené ? dá se někde najít co s tím ? Stačí odkaz kde hledat(angličtina není problém ).
Diky , SuE |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
SuE Nováček

|
Zaslal: 24 leden 2003 22:21 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
Omlouvám se za toho anonyma , su sklerotik  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kubson Přispěvatel

|
Zaslal: 24 leden 2003 22:41 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
tech uprav asi bude vic kdyz zustavaji otevrene konekse..
ja na pipni taky pouzivam phpbb a v erorlogu nejsem..
zatím
asi nic moc neporadim, jestli moc nevladnes php tak bych se pokusit to nainstalit znova - i kdyz to na zakazanem webu pujde asi tezko, ze? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 24 leden 2003 22:49 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
Mno, podle mne spis bude problem nekde jinde... jako myslim ve strankach nez v tom foru. Ono totiz forum (pokud se nemylim - alespon podle myho mysql logu a localu) samo o sobe zadny koksny nenechava itevreny... resp.: v errorlogu mysql ani jeden zaznam.
A pokud je problem prece jenom ve foru, tak bych ho hledal tam v tech vobrovskejch dokumentech ... Pak se nacita strasne moc textu a to se ani nedivim ze to nastve... teoreticky by to mohlo schodit mysql :-)Mno, podle mne spis bude problem nekde jinde... jako myslim ve strankach nez v tom foru. Ono totiz forum (pokud se nemylim - alespon podle myho mysql logu a localu) samo o sobe zadny koksny nenechava itevreny... resp.: v errorlogu mysql ani jeden zaznam.
A pokud je problem prece jenom ve foru, tak bych ho hledal tam v tech vobrovskejch dokumentech ... Pak se nacita strasne moc textu a to se ani nedivim ze to nastve... teoreticky by to mohlo schodit mysql  _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
|
| Návrat nahoru |
|
 |
SuE Nováček

|
Zaslal: 24 leden 2003 23:18 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
hmm, co je obrovský dokument ? bývají to asi tak 2-3 stranky -návody na hru.
Já sem našla v phpbb foru tohle:
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=21541&highlight=open+connect+mysql
nemohlo by to třeba být tak, že tam nekde máme ty persistentní nastavené ?
pomohlo by případně omezit počet pripojení ,pokud ano, kde se to naství ?
a další dotaz : má cenu snažit se vylákat od adminů ten errlog ? dá se z toho poznat co se tam zaseklo ? totiž jestli je to neco jak procesy v unixu , tak je to pěkný guláš
s tim shazováním MYSQL ..to by se přece poznalo ? musely by být nejaké chybové hlášky ale to forum se jeví naprosto korektně |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky. Nafukovací balonky s potiskem.
Výhodné sázkové kanceláře. značkové oblečení z USA, luxusní kabelky a také peněženky nabízí eshop usaboutique.cz.
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, luxusní anglické dýmky a kvalitní doutníky, značkové spodní prádlo a podprsenky
|  |
Mr.DrtiPrst Profesionál

|
Zaslal: 25 leden 2003 01:08 Předmět: Re: chyba 403 při přístupu na forum |
|
|
No, voni tam maj pravdu... V pripade spousty lidi by se mel pouzit mysql_pconnect kterej je tu na pipni otevrenej.
A k tomu logu - je to unixovej gulas ....
Schazovani mysql - to se pozna z errorlogu... ale ve foru se mam dojem nic nenapise. Akorat to potom zacne hazet hlasky ze se to nemuze dostat do db protoze je schozena  _________________ Pokud mne budete chtít kontaktovat, použíjte výhradně ICQ - 327274084
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Nemůžete stahovat ani prohlížet přiložené soubory
|