logo
Přihlášení
Uživatel: Přihlásit automaticky při příští návštěvě:
Zapomněli jste svoje heslo?
Heslo:
  Registrace
Internetový obchod, e-shop, SEO-shop
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Kvalitní notebooky, spolehlivé dřevostavby, útulné domy, výhodné sázkové kanceláře
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, kvalitní plastová okna, levné ubytování
Úvodní stránka
Úvod
Diskusní fórum
Fórum
Ke stažení
Ke stažení
Instalace
Instalace
Rady a Návody
Návody
Moduly
Moduly
Vzhled
Vzhled
FAQ
FAQ
Odkazy
Odkazy
RSS

Tvorba www stránek - Linhart.name - tvorba www stránek, Mobilní telefony - mobilky za výhodné ceny
Luxusní spodní prádlo. Výhodné hotely v Praze. Telefony nokia.
Pořiďte si do svého vozu kvalitní auto hifi. Užijte si cestování autem díky auto hifi. webhosting i hosting
Nábytek - komfortní nábytek, židle a postele

avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu .jp
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tomascz
Člen týmu
Člen týmu

PříspěvekZaslal: 17 duben 2006 11:37    Předmět: Citovat

Já vím, že otázka avatarů se tu řeší už docela dlouho a že s uploadováním avatarů jsou nějak furt u někoho problémy...
Já php neovládám, přesto bych chtěl přispět svým pozorováním této funkce k optimalizaci nebo nalezení nějakého definitvního řešení. Třeba někomu pomůže, co tu napíšu.

Mám verzi 2.0.18, módy db maintenance, calendar, počasí, simply merge. Své fórum provozuji na IC.

Používám soubor avatarcp_user.php, který jsem tu nedávno i celý zkopíroval. Musím říct, že nefunguje optimálně, a to z těchto důvodů:

1) Lze sice nahrávat obrázky, ale nelze regulovat jejich rozměr. Objevil jsem ovšem, že dokáže aspoň regulovat velikost souboru.

2) Funguje jen v profilu uživatelů, tzn., že já, jako admin nemohu nějakému uživateli změnit avatar ze svého panelu. Pokud to zkusím, objeví se mi klasická hláška, že obrázek musí být toho a toho typu.

To je věc, která mě docela překvapila. Očekával jsem, že skript se bude chovat v obou prostředích stejně. Stejně tak mě překvapilo, že dokáže regulovat velikost, ale ne rozměry. Pokud by se povedlo tyto dva problémy vyřešit, myslím, že mi už nic neschází ke štěstí! Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
adamico
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 02 listopad 2006 07:51    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

mne vypíše tuto chybu pri uploade :

Warning: move_uploaded_file(./images/avatars/15124629194549953557eea.jpg) [function.move-uploaded-file.php]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/yw.sk/f/forumko/root/www/forum/phpBB2/includes/usercp_avatar.php on line 288

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file.php]: Unable to move '/tmp/php5JXolv' to './images/avatars/15124629194549953557eea.jpg' in /home/free/yw.sk/f/forumko/root/www/forum/phpBB2/includes/usercp_avatar.php on line 288

co to je ?!
adamico
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 02 listopad 2006 08:35    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

ludia co je to alebo ani ma nezaujíma co ale kde to mam napisat ten chmod 777 viem že to avatars ale neviem kam kua, prosim poradte
adamico
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 02 listopad 2006 08:37    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

NEMA TU KUA DAKTO usercp_avatar.php KTORY FUNGUJE ?
nemeji
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2007 09:29    Předmět: Citovat

Mám tentýž problém. Zjistil jsem to cca dva dny spátky. Mám verzi 2.0.21 a žádný z uvedených postupů nevede k tíženému cíli (nahrání postavičky na server). Mách CHMOD 777 i images a images/avatars. A (zdřejmně to tu májí všichni společné) mám free-hosting na IC.CZ.

Nevím co st tím mám dělat !!! Zatím to řeším zakázáním nahrání na server pro uživatele ( pokud se pokouším tento problém řešit, toto opatření odstraním).

Komu se toto podaří odstranit, tomu moc děkuji !!!!!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2007 10:55    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

Nastav chmod 777 aj na zložku /tmp/ a bude Ti to šlapať.

WhiteWolfSix (WW6)
nemeji
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 04 červenec 2007 12:25    Předmět: Citovat

BEZÚSPĚŠNÉ (stále stejná chyba), bohužel .... děkuji, kdyby to nekdo vyřešil dejte vědět
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 05 červenec 2007 05:46    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

Hoď sem tú chybu!

WhiteWolfSix (WW6)
nemeji
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 05 červenec 2007 06:34    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

WhiteWolfSix napsal:
Hoď sem tú chybu!

Obrázek postavičky musí být typu .jpg, .gif nebo .png.

a po úpravě

Unable to upload file

DEBUG MODE

Line : 252
File : usercp_avatar.php

Prostě to, co to vypisuje i ostatním .....( Confused Confused )

přikládám originální souborusercp_avatar.php (v 2.0.21)
vlazy
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 13 červenec 2007 20:01    Předmět: Citovat

Včera jsem si na serveru nainstaloval to phpBB 2.0.22 ale nejdou mi tam v tom fóru nahrávat postavičky. Vypíše mi to vždy "Obrázek postavičky musí být typu .jpg, .gif nebo .png.".
Tento problém se už zde řeší delší dobu a stále si na to mnozí stěžují, že jim to nejde. Nevím v čem je konkrétně problém a téměř vůbec se v tom nevyznám, ale myslím, že problém by asi mohl být už někde v těch některých souborech které se na server ukládaji a pak instalují. Když na server se uloží něco v čem je nějaká chyba tak pak se ta chyba může někde projevit. Myslím, že by bylo dobré to v tom instalačním balíku opravit a ten pak dát k dispozici na stahování než pořád dokola řešit stejný problém. Je to můj názor a netvrdím, že to tak musí jednoznačně být. Ten problém může být možná i v něčem jiným.

Když už ale ten problém s tím nahráváním postaviček máme tak nám asi nezbývá nic jiného než ho nějak řešít. S php pracovat neumím a proto bych do souborů php nerad zasahoval a něco tam měnil abych si tím zbytečně to fórum ještě více nepokazil. Vyčetl jsem zde, že je třeba u některých složek a možná i souborů nastavit CHMOD na 777. Můžete mi někdo napsat u kterých konkrétních složek a souborů je to třeba tak nastavit abych to mohl vyzkoušet zda to pomůže nebo ne? To nastavování CHMODu je u mne ale dost problematické protože si to nemůžu nastavovat sám a vždy o jakékoliv změny na serveru musím žádat administrátora. Kdyby ta změna CHMODu nepomohla bude pak třeba ty změny vrátit zpět na původní hodnoty a nebo to tak může zůstat? Jedna se mi o to abych s tím pořád nemusel obtěžovat administrátora serveru.

vlazy
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 23 červenec 2007 10:21    Předmět: Citovat

Je vidět, že problémy s tím nahráváním postaviček se zde v tomto fóru asi nikdy definitivně nevyřeší. Nějaké definitivní řešení na to které by pomohlo všem možná ani neexistuje. Nám kterým ty postavičky nejdou nahrávat asi nezbývá nic jiného než je v administraci zakázat a nepouživat je. Sad Evil or Very Mad Sad
Webhosting C4 - 2 GB, PHP, MySQL, administrační systém, 1.200 Kč na rok s doménou v ceně.
Bezproblémová instalace phpBB, Joomla, Drupal. Návody pro C4 - užitečné rady pro zákazníky.
Kvalitní notebooky, spolehlivé dřevostavby, útulné domy, výhodné sázkové kanceláře
Apartment in Prague - accommodation in Prag, prague apartments, kvalitní plastová okna, levné ubytování
Kamil Pešek
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel

PříspěvekZaslal: 23 červenec 2007 22:11    Předmět: Citovat

Jediný co pouze funguje, je prostě nechat je (avatary) aby se zobrazovali z nějaké URL adresy a neukládali se do těch složek, ta poslední třetí možnost, prostě si uživatel musí nějak zajistit trvalou adresu avataru (aby ten obrázek pak třebas někdo ze svého webu nesmazal a jemu by to nefungovalo - doufámže chápete co chci říci), taky mě to mrzí, protože jsme zkoušel všechny výše uvedené postupy a nic, ale jsem rád že alespoň jedna možnost funguje...možná jediným řešením je fakt ten něčí funkční usercp_avatar.php
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
vlazy
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 24 červenec 2007 10:57    Předmět: Citovat

Kamil Pešek napsal:
Jediný co pouze funguje, je prostě nechat je (avatary) aby se zobrazovali z nějaké URL adresy a neukládali se do těch složek, ta poslední třetí možnost, prostě si uživatel musí nějak zajistit trvalou adresu avataru (aby ten obrázek pak třebas někdo ze svého webu nesmazal a jemu by to nefungovalo - doufámže chápete co chci říci), taky mě to mrzí, protože jsme zkoušel všechny výše uvedené postupy a nic, ale jsem rád že alespoň jedna možnost funguje...možná jediným řešením je fakt ten něčí funkční usercp_avatar.php
Zobrazování postaviček z nějaké URL je bezproblémově funkční. Problém u toho by ale mohl být v tom, že to nezajistí aby ty postavičky byly vždy funkční např. když server ze kterého se to má zobrazit bude dočasně nefunkční a nebo obrazek postavičky někdo ze serveru odstraní.

Nevím, ale nemohl by náhodou být ten problém např. v tom kde všude musí být ten CHMOD nastavený na 777? Já CHMOD 777 mám nastavený pouze u složky avatars. Neměl by ten CHMOD 777 být nastavený už i pro složku images ve které je ta složka avatars? Neměl by CHMOD 777 být nastavený i u souboru usercp_avatar.php nebo i složky includes ve které je ten usercp_avatar.php? V tom kde a jak by měl být ten atribut CHMOD nastavený se téměř vůbec nevyznám.

Ten něčí funkční usercp_avatar.php by možná mohl vyřešít problém s nahráváním postaviček. Musel by ale být ze stejné verze phpBB. Já mám phpBB 2.0.22. Je ale otázkou zda se do toho usercp_avatar.php při práci s fórem nezaznamenávají nějaké údaje a každy tam pak může mít zaznamenané něco jiného.

nemeji
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 24 červenec 2007 14:49    Předmět: Citovat

Mám dva waby, na prvním nelze nuhrávat avatars ("Obrázek postavičky musí být typu .jpg, .gif nebo .png."). Na druhém to jde bez problémů. Tedy jsem zkusil souborem usercp_avatar.php z druhého webu nahradit soboz na wabu prvním. Stále stejný problém, a to mně přivádí k myšlence, že není chyba v souboru usercp_avatar.php ale někde jinde.
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 24 červenec 2007 15:25    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

adamico napsal:
Warning: move_uploaded_file(./images/avatars/15124629194549953557eea.jpg) [function.move-uploaded-file.php]: failed to open stream: Permission denied in /home/free/yw.sk/f/forumko/root/www/forum/phpBB2/includes/usercp_avatar.php on line 288

Problém vidím v zapnutom Safe Mode, ktorý obmedzuje použitie funkcie move_uploaded_file(). Toto je problém, ktorý môžete riešiť len v súčinnosti s administrátorom servera.

WhiteWolfSix (WW6)
Kamil Pešek
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2007 12:59    Předmět: Citovat

Ne, myslím, že jsem měl stejnou hlášku, CHMOD 777 to zpravil (na images i na images/avatars) ale je to fakt divný, na ic.cz mám 3 fóra, na 2 to nejde a na 1 jo, fakt to nechápu, přitom sem nikde nic neměnil aby se to mohlo posr*t, je to nad moje chápání, ale bohužel tak to je, mimochodem nikdy to ani nezměnili reinstalace fóra, prostě jako kdyby některý adresy prostě to nechtěli bůhví proč...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
nemeji
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2007 13:48    Předmět: Citovat

Ma mém webu to opět funguje !!!

jak rychlea nečekaně vznikl problém, tak taky zmizel - nic jsem neupravoval, nenastavoval, nechal jsem to tak jak to nefungovalo a teď to běží (proti tomuto je záhada bermudského trojúheljíku hádanka pro děti)
WhiteWolfSix
Profesionál
Profesionál

PříspěvekZaslal: 20 srpen 2007 14:06    Předmět: Re: avatary problem - "Obrázek postavičky musí být typu Citovat

Nemyslím si, že je to záhada. Väčšina webhostingov beží na viacerých serveroch a tak sa kľudne môže stať, že jedno fórum Ti beží na inom serveri ako tie ostatné 2. Nikde nie je napísané, že musia byť všetky servery jedného poskytovateľa rovnako nastavené. Ja sám som z dôvodu použitia jednej webovej aplikácie žiadal svojho poskytovateľa o php5 (predtým som bežal na php4). Jemu stačilo presunúť ma na server, ktorý beží na php5, ja som nemusel robiť nič. Cool

WhiteWolfSix (WW6)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra phpBB CZ -> Zkušenosti s phpBB Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

Přejdi na: